Предназначението на светофарите обикновено е да слагат ред в трафика

...
Предназначението на светофарите обикновено е да слагат ред в трафика
Коментари Харесай

Спаси София алармира за опасен светофар на бул. България

Предназначението на светофарите нормално е да поставят ред в трафика и да не позволяват произшествия и произшествия на пътя. Има случаи обаче, когато, сложени не на място, могат да провокират тъкмо противоположното. За подобен алармира в понеделник неправителствената организация “Спаси София”.

“Нов светофар на Околовръстното, по средата на детелината при пресичането му с бул. “България”. Не, не е смешка - това в действителност се извършва сега от Столичната община. Целта е да се обезпечи продължение на велосипедната алея по бул. “България” до паркинга пред Националния исторически музей. Решението е проблематично и опасно”, сигнализираха оттова.

На процедура става дума за два светофара. Единият е на отбивката от бул. " България " за Околовръстното в посока Горнобански път, а другият е за излизащите на Южната дъга в посока Пловдив. И на двете отбивки сега няма ограничавания, евентуално тъй като подобен е бил първичният им план – да извеждат бързо трафика към Околовръстното. Но общината прави нова велоалея от " Бояна " към центъра, която минава през въпросните отбивки. И по тази причина се пробва по някакъв метод да обезпечи сигурността на колоездачите.

Поставяне на светофар в границите на пътен възел, на който се пресича скоростен бул. и околовръстна автомагистрала, е безогледно, аргументират се от " Спаси София ". И акцентират, че “високата скорост и лимитираната видимост в завоя основават условия за чести произшествия и рискови ситуации”.

С слагането на новите светофари в действителност може да се стигне до рискови обстановки. В този сектор на " България " се кара бързо, а и водачите не са привикнали да стопират преди да излязат на Околовръстното. Освен това при дълга опашка от чакащи на светофарите коли на процедура може да се се задръстят две от трите ленти на " България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР