Преднамерен опит за компрометиране на изборите – така министърът на

...
Преднамерен опит за компрометиране на изборите – така министърът на
Коментари Харесай

Правосъдният министър видя опит на „Сиела Норма“ да компрометира изборите


Преднамерен опит за компрометиране на изборите – по този начин министърът на правораздаването Иван Демерджиев разяснява хаоса с спомагателните машини за гласоподаване, които „ Сиела Норма “ съхранява в София. Според министъра точно самата компания стои зад сюжета за компрометиране.

Той направи изявлението си преди днешното съвещание на Висш съдебен съвет.

Навъпрос на публицисти какви са причините му да упрекна „ Сиела Норма “, Демерджиев посъветва медиите са ревизират какви са връзките на тази компания с предходните ръководещи.

Правосъдният министър подсигурява, че държавното управление ще направи всичко допустимо за обикновено протичане на изборите.

Демерджиев сподели и още нещо преди началото на Висш съдебен съвет. Че през вчерашния ден е внесъл оферти за дисциплинарни производства против трима прокурори от Специализираната прокуратура. Става дума за магистрати, които са работили по така наречен скандал " 8-те джуджета " - следствие на антикорупционния фонд.

Според министъра те са позволили нарушавания по работата си по това следствие и би трябвало да бъдат тествани от прокурорската гилдия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР