Предложенията за промени в конституцията целят печелене на време и

...
Предложенията за промени в конституцията целят печелене на време и
Коментари Харесай

Румен Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

Предложенията за промени в конституцията целят печелене на време и бетониране на статуквото, съобщи президентът Румен Радев, който е патрон на честванията на 143 години от Шипченската епопея. "Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад необразованите брътвежи на нова конституция ", акцентира Радев.

Радев повтори тезата си, че спор за нова конституция може да има единствено след оставката на държавното управление на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, разформироване на Народното събрание и осъществяване на предварителни избори.

По думите му актуалният парламент е изгубил и легитимност, и достолепие, а партии сменят позициите си през 24 часа и губят своето самоуважение.

Радев прикани специалистите и политолозите да не попадат в "капана на Борисов " и да дебатират плана на ГЕРБ за нова конституция, тъй като задачата била да се печели време и "личното избавление на министър-председателя за сметка на обществото ". "Ще има такива диспути, те би трябвало да се проведат, само че след оставки ", безапелационен бе той.

Според него радикалното говорене не разделя хората, а сплотява хората против мафията.

"На някои очевидно им харесва да не разрешават събирането на свободни хора, само че това няма да се получи. Всеки български жител има правото да изрази своята свободна воля и да уважи този празник ", сподели президентът във връзка въведените противоепидемични ограничения, ограничаващи провеждането на празника.

Държавният глава потегли по стъпалата към паметника на връх Шипка, където ще произнесе слово. Румен Радев изясни, че президентът постоянно е бил патрон на този празник, който тази година се организира по гражданска самодейност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР