Предложеният начин на изчисление на новата здравна застраховка ще доведе

...
Предложеният начин на изчисление на новата здравна застраховка ще доведе
Коментари Харесай

Мими Виткова прогнозира фалити на здравни застрахователи

Предложеният метод на пресмятане на новата здравна застраховка ще докара до банкрути на здравни застрахователи. Това предвижда в студиото на " Лице в лице " по бТВ доктор Мими Виткова, някогашен здравен министър и изпълнителен шеф на здравната застрахователна компания ОЗОФ Доверие. По думите й сега се разяснява " една апокрифна книжнина, която се популяризира. " " Някой е пресметнал на коляно, че с 12 лева ще се покрива незнайно какво. Не може по този начин несериозно да се подхожда. Застраховането е сериозна активност и не може без актюерски планове. Системите може всячески да се моделират, само че на това даже и аритметиката не е вярна ”, уточни тя.

Д-р Виткова предвижда банкрути за застрахователи и добави, че надали някоя сериозна застрахователна компания би се съгласила да взе участие в този модел.

Д-р Виткова уточни, че в предлагането има значително конфликтни места. Едно от тях е написаното пресмятане на застраховката по пол, възраст и район. Застрахователният специалист напомни, че полът изрично е изключен с европейска наредба от факторите при пресмятане на всяка застраховка, като дискриминиращ фактор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР