Предложените нови министри ще продължат досегашната вредна политика на правителството.

...
Предложените нови министри ще продължат досегашната вредна политика на правителството.
Коментари Харесай

БСП: Новите министри са отчаян ход на управляващите за купуване на време

" Предложените нови министри ще продължат досегашната нездравословна политика на държавното управление ".
 Борисов разгласи предложенията за нови министри  Цветанов: Дали ще бъдат признати оставките на министрите е въпрос на диалози  Сидеров: Ако бях на мястото на Борисов, щях да сменя безусловно всички министри  Оставките на министрите влизат в Народното събрание другата седмица
Това написа в позиция на Българска социалистическа партия във връзка предложенията на премиера за нови министри на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване.

Според социалистите това е " обезверен ход, с който ръководещите се пробват да си купят време ". " Дори и да го получат, то ще бъде мъка, до идващия спор в ръководещата коалиция ", считат от Българска социалистическа партия. 

От левицата оповестиха още, че депутатите им ще гласоподават против новите кандидатури и остава на позиция за оставка на целия кабинет.

По-рано през днешния ден след съдружен съвет на ръководещите министър председателят Бойко Борисов разгласи имената на кандидатите за министри в трите министерства, чиито ръководители подадоха оставки поради тежката злополука край Своге. За вътрешен министър ще бъде препоръчан досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. За Министерството на превоза - досегашният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев. А за министър на районното развиване и благоустройството Борисов предлага Петя Аврамова - народен представител от ГЕРБ, зам.-председател на комисията по районна политика в Народното събрание и някогашен заместник-кмет на Враца. Народното събрание обаче би трябвало да гласоподава и оставките на досегашните министри, и новите кандидатури. 

Решението на Борисов да освободи досегашните министри без да се съветва авансово с съдружните си сътрудници провокира напрежение в ръководството. Вицепремиерът Валери Симеонов даже събра управлението на НФСБ, което три дни умува дали да не напусне обединението, само че в последна сметка сложи ултиматум и остана във властта. Това се трансформира в мотив за следващи обвинявания сред Симеонов и Волен Сидеров.

След среща на обединението при премиера предходната седмица, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, Атака и ГЕРБ се схванаха да продължат дружно в ръководството. Премиерът и тогава, и през днешния ден даде обещание повече да не взима решения преди да бъдат съгласувани с " Обединените патриоти ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР