Предложението за ротация на председателя на НС е глупаво и

...
Предложението за ротация на председателя на НС е глупаво и
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на НС е глупаво и шантаво

Предложението за ротация на ръководителя на Народно събрание е неуместно и шантаво, такова нещо няма в демократичната процедура на Европа. Това сподели за Българска национална телевизия Александър Йорданов, евродепутат от ЕНП.
 
" В Екологичен потенциал е друго, тъй като там са показани 27 страни. И ротирането се приема, тъй като Народното събрание е постоянен – с мандат от 5 години. Предлагам още през днешния ден от Политическа партия да се откажат от този път и да се върнем към естествената парламентарна процедура, а точно първата мощ да излъчи човек и останалите да го гласоподават и Народното събрание да стартира обикновено работа ", добави Александър Йорданов.
 
Отношението на Борисов не може да се образува от ген. Атанасов, а от българските жители на избори. Направи ми усещане на първото съвещание на Народно събрание всички, които говореха против Борисов, желаеха да си поговорят с него, да се снимат. Това приказва, че тези хора са политически лицемери, акцентира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ-СДС.
 
Никой няма право да се намесва в работата на една партия, в случай че не е неин член. Нека всеки си гледа своя партиен дом. ГЕРБ си е избрала водача, има си управление, и разпоредбите на демокрацията са такива, че постоянно за министър председател се издига водачът на партията. Когато водачите влизат в държавно управление, по този начин се поема политическа отговорност. И в случай че се провалят, тези партии ще изгубят идващите избори. Както Национална движение „Симеон Втори", напомни Йорданов. 
 
Според него сделката за Гешев е противоконституционна. " Има национални задания, които Европейски Съюз чака да осъществим. Шенген, ПВУ и Еврозоната. Евроатлантическата интеграция е значима, тъй като Европа не може да одобри съветската експанзия за естествена. По този въпрос ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ най-малко на думи са на едно мнение ", разяснява някогашният ръководител на Народно събрание през първата половина на 90-те години на предишния век. 
 
Вижте състава на Народното събрание – в случай че тези 2 сили се обединят, ще има устойчиво болшинство с 4-годишен небосвод. Тогава в действителност ще може да се свърши работа, посочи Александър Йорданов. 
 
Не може с 24% от изборите да искаш 100% от твоята стратегия да се осъществя. ПП-ДБ приказват като неокомунисти – извънредно, безалтернативно, да постановат волята си непременно, да нарушат правила. Това е една градска левица, само че левица отвън Българска социалистическа партия, бе неговият коментар за тези, които основателят им Радев назова " шарлатани ". 
 
Ако ги нямаше тези 2 години и  ГЕРБ управляваше, България щеше да е в Еврозоната и Шенген. А Борисов желае да сътвори кабинет с тях, тъй като такава е волята на народа, тъй като вижда действителната картина. Той желае България да съумява, освен партията му да съумява. В Съюз на демократичните сили това го разбрахме, тъй като и ние имаме този опит, добави Александър Йорданов.
 
При такава коалиция и 2-те партии ще завоюват от нея. Тази евроатлантическа основа ще ръководи и на локална основа. Тук няма място за борба, а за разширение на демокрацията от центъра към останалите обитаеми места, уверен е евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ-СДС. 
 
Не предлагам на ГЕРБ-СДС коалиция с Българска социалистическа партия. По-добре компромис с ПП-ДБ с цел да имаме демократично ръководство. Има и алтернатива остарялата коалиция – ПП-ДБ + Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Но това ще е едва държавно управление, неприятен вариант за България, зключи Йорданов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР