Предложението на Великобритания за митническо партньорство с Европейския съюз след

...
Предложението на Великобритания за митническо партньорство с Европейския съюз след
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви за налудничаво предложението за митническо партньорство с ЕС

Предложението на Англия за митническо партньорство с Европейския съюз след Брекзит е " налудничаво ". Това разгласи английският външен министър Борис Джонсън, задълбочавайки различията, които заплашват премиера Тереза Мей, оповестява " Ройтерс ".

Джонсън, който сега е във Вашингтон, с цел да се опита да убеди американския президент Доналд Тръмп да не изтегля Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, е приказвал пред в. " Дейли мейл ", добавяйки гласа си към все по-разгорещения спор за бъдещите митнически съглашения на Англия.

 Консерватори с ултиматум към Мей за Брекзит
Консерватори с ултиматум към Мей за Брекзит

Плашат я с рухване на държавното управление

Агитаторите за Брекзит се опълчиха на това, което някои настояват, че е пожеланият вид за Мей за бъдещи връзки с Европейския съюз, заставайки зад друго предложение, което е подвластно от технологиите, които да създадат всевъзможни нови митнически уреди колкото е допустимо по-невидими .

След като министърът на стопанската система Грег Кларк още веднъж повдигна въпроса за митническото партньорство, според което Англия дейно би събирала мита за Европейски Съюз, Джонсън отговори, че това е " налудничава система ".

" Това е изцяло неизпитано и ще направи доста, доста мъчно сключването на съглашения за свободна търговия ", акцентира Джонсън.

" Ако имате ново митническо партньорство, вие имате една налудничава система, посредством която вие в последна сметка събирате митата от името на Европейски Съюз на границата на Обединеното кралство ", добави английският първи посланик.

Той съобщи, че това не било възобновяване на контрола на Англия върху комерсиалната политика, законите, границите или парите, повтаряйки главните си причини, употребявани преди референдума за участие в Европейски Съюз през 2016 година, на който той беше един от най-отявлените покровители за Брекзит.

 Англия няма да остане в митническия съюз на Европейски Съюз след Брекзит
Англия няма да остане в митническия съюз на Европейски Съюз след Брекзит

Според медията това се преглежда като победа за поддръжниците на Брекзит

Решението на Мей да напусне митническия съюз на Европейски Съюз, който дефинира митата за артикули, импортирани в Общността, се трансформира в един от главните щекотливи въпроси в дебата за Брекзит във Англия, изправяйки компании и пропагандатори за оставането в Европейски Съюз против гласовита група от твърдолинейни евроскептични депутати.

Премиерът Тереза Мей би трябвало да откри тънкия баланс, опасявайки се, че всякаква нова митническа инфраструктура на границата сред Северна Ирландия и членката на Европейски Съюз Ирландия може да възроди насилието, което не се следи от десетилетия.

Заседание на нейната така наречен военна комисия за Брекзит не съумя да излезе с отговор на бъдещите митнически съглашения през предходната седмица, като министрите обявиха, че ще отделят време, с цел да се уверят, че са се договорили за " вярното " решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР