Предложението на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в

...
Предложението на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в
Коментари Харесай

Лукашенко: Миротворческа мисия в Украйна би запалила Трета световна война

Предложението на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в Украйна ще докара до Трета международна война. Това предизвести президентът на Беларус, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3186
" Виждате ли, тези поляци, те са луди, те към този момент оферират: Хайде да създадем мироопазващи сили от 100 хиляди души и да го вкараме през Лвов в Украйна ", - сподели Лукашенко: " Разбирате ли, че това е Трета международна война? И мислите ли, че ще останем настрани? "

Според Лукашенко обстановката е доста сериозна и напрегната. " Просто ще ни стъпчат ", означи Лукашенко. " Или мислите, че отново ще търча напред с автомата? Не, момчета. Ако искате да имате страна, би трябвало да се вкопчите в нея със зъби и да се държите. По-добре без автомат, тъй че ситуацията е доста съществено, доста с напрежение, би трябвало да разберем това. "

По-рано Варшава инициира изпращането на мироопазваща задача на НАТО в западните райони на Украйна. Полският президент Анджей Дуда планираше да показа предлагането си на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идната среща на върха на НАТО.

На нея ураинският президент Володимир Зеленски се чака да изиска от НАТО да даде или продаде на Украйна " един % " от своите 20 000 танка, както и бойни самолети, " с цел да избави нашия (украинския) народ ".

Президентът на Украйна ще повтори изказванията си, че Русия " желае да отиде по-далеч " и ще нападне балтийските страни и Полша.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР