Предложението Марияна Николова да наследи вицепремиерския пост на Валери Симеонов

...
Предложението Марияна Николова да наследи вицепремиерския пост на Валери Симеонов
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев за Марияна Николова: Труден и грешен компромис

Предложението Марияна Николова да наследи вицепремиерския пост на Валери Симеонов е сложен, само че неверен компромис. Просто не е добър знак към обществото, че шефът на кабинета на Симеонов е определен. Изглежда по този начин, все едно в партията няма задоволително фрагменти. Не ми се вижда като консенсусно решение този избор.

Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия социологът Кънчо Стойчев във връзка номинацията на Марияна Николова за вицепремиер.

,,Ставайки редови народен представител, Симеонов става зависещ на Сидеров, защото той е водач на парламентарната група. В тази връзка чакам нещо да се случи'', сподели Стойчев.

,,Правителствената рецесия не е избегната, към момента има публично неодобрение, има насъбрано напрежение, чакат ни по-турболентни времена, в което няма нищо неприятно. Все отново да не забравяме, че навлизат нови генерации от времето на прехода, които ще желаят да живеят в по-нормална страна. Така че това са по-скоро протести, а не протести'', уточни социологът.

По думите му нещата в България се усъвършенстват, само че не задоволително.

,,Парадоксалното в нашия случай е, че нещата се и усъвършенстват, и утежняват, т.е. имаме закъснение в напредък, незадоволително подобряване'', съобщи Кънчо Стойчев.

,,Марияна Николова може да е осведомена с това по какъв начин действа държавното управление, само че тя не е политическа фигура, което не наподобява като положително политическо решение'', добави по тематиката политическият анализатор Георги Харизанов.

Според него предлагането на Сидеров за оставка и на Красимир Каракачанов е "екзотично ".

,,Сидеров даде екзотично предложение, или с други думи той просто реши да подсети за себе си'', означи Харизанов.

,,Предсрочните избори не ме плашат, а ме плаши непредвидимата икономическа среда'', приключи политическият специалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР