Предложението е всички лични лекари да се отворят в полза

...
Предложението е всички лични лекари да се отворят в полза
Коментари Харесай

Личните лекари няма да бъдат премахнати, но всеки ще ходи при когото си иска |

„ Предложението е всички персонални лекари да се отворят в интерес на пациентите. Ако си харесате един, единствено при него може да ходите. Досието ви ще бъде електронно и всеки персонален доктор ще има достъп до него. Ако вашият персонален доктор няма опция да ви одобри в този момент, да можете да отидете при различен експерт, на който имате доверие. “

Това сподели пред БНР депутатът от " Продължаваме промяната " Стою Стоев, който е правист и член на парламентарната здравна комисия. Според него тази смяна е добра и ще понижи опашките пред кабинетите.

Стоев разясни, че джипитата няма да бъдат отстранени, само че методът им на възнаграждение ще се промени, а обслужването на пациентите ще се усъвършенства. Той увери, че ще бъде допустимо записването на час, без да се чака.

„ Няма по какъв начин да се усилят опашките. Въпросът е за какъв брой време напред ще може да си запазите час. Ако вашето положение изисква по-голяма неотложност, няма да чакате един ден, с цел да отидете при даден експерт, а ще отидете да вземете направление допустимо най-скоро “, поясни юристът.

За ограниченията след 1 април

С отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура локалните РЗИ няма да могат да вкарват ограничения, които опонират на Конституцията, уточни депутатът от Политическа партия и посочи, че при повишаване на случаите е допустимо някои ограничения да се върнат, само че те ще са много по-ограничени от тези сега.

По тематиката с карантината на контактните лица Стою Стоев удостовери, че от 1 април тя също ще отпадне, както и наложителното носене на маски.

По думите му локалните РЗИ няма да могат да вкарват ограничения, които опонират на Конституцията, да вземем за пример да има местна наложителна карантина за контактните лица.

Мерките, които ще могат да се вземат на локално равнище, са ясно разказани в законопроекта. Те са главно по-леките – да се съблюдава отдалеченост, да се носят маски, добави депутатът.

Добавките за лекарите, лекуващи ковид, остават още 3 месеца, увери той.

Те са планувани в бюджета до юни, само че поради отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април се постанова въпросът да бъде организиран в здравното законодателство, което се трансформира сега.

Според Стоев няма неуспех на имунизационната акция при актуалното ръководство, съобщи Стою Стоев след въпрос за слабия интерес към Коронавирус имунизациите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР