Предложение за поевтиняване на газа с 12-12 процента от март

...
Предложение за поевтиняване на газа с 12-12 процента от март
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага газът да поевтинее с над 10%

Предложение за поевтиняване на газ а с 12-12 % от март ще направи на следващия ден " Булгар газ " до Комисията за енергийно и водно контролиране ( КЕВР ), заяви изпълнителният шеф на държавното сдружение Николай Павлов в ефира на Нова тв.

Както е известно, " новогодишно ", КЕВР взе решение за повишение на цената на естествения газ с 30% от 1 януари, вместо плануваните преди този момент 14 на 100. И това породи в допълнение напрежение след прелюдия мораториум за цената на електрическата енергия и плануваните обезщетения. Днес Павлов не се ангажира с това може ли да се избегне шоковото повишаване.

" Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме метода на ценообразуване, който е одобрен от КЕВР и няма по какъв начин да фалшифицираме нещо ", заяви той.

Шефът на държавното сдружение разяснява и офанзивите, които идват от страна на държавното управление по адрес на " Булгар газ ". Според енергийния министър Александър Николов България е можела и в този момент да получава доста по-големи количества от азерския газ по различни трасета през Гърция (б.р. - ние и сега получаваме от южната съседка, само че в доста по-малки количества от възможните) и даже от Турция. " Булгар газ " обаче не е направила нищо, с което да се опита да ги достави.

Отговорът на Павлов бе, че по контракт доставката се осъщестява на газ овата връзка, а тя още не е подготвена. Следователно азерската компания няма обвързване да доставя на друго място, само че го прави в този момент по своя воля.

" Това е следващата небивалица. " Булгар газ " няма лицензия за търговия за Румъния ", пък бе отговорът му на друго обвиняване от страна на кабинета - че сдружението извежда на ниска цена естествен газ от газ охранилището в Чирен и го продава скъпо на открито, в това число в Румъния.

" Настоящият Борд на шефовете на " Булгар газ " е назначен след конкурс от служебното държавно управление през юли предходната година. Всеки един от членовете е защитил своята идея, спечелил е състезанието и сега е в Съвета на шефовете. Самият аз работя в компанията от 2015 година ".

Така пък изпълнителният шеф на сдружението отговори на нападките, че хора на ГЕРБ саботират активността му. " Ако погледнете резултатите на сдружението от 2015 година ще видите, че от " компания труп " сега сме главен поддръжник на целия газ ов и енергиен бранш. Работим в изискванията на невиждана енергийна рецесия в Европа, където цените са извънредно високи ", уточни още Павлов.

" Зад тези офанзиви стоят и частни ползи ", заяви в умозаключение, само че не назова чии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР