Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани

...
Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани
Коментари Харесай

Ще отнемат ли колите на пияни и дрогирани шофьори?

Предложение планува да се лишават колите на пияни и дрогирани водачи. Според специалисти обаче сходна мярка мъчно ще проработи.

" Всяка мярка, която ще докара до по-малко произшествия и починали, има смисъл. След като си използвал алкохол или опиати – това е съзнателно закононарушение ", разяснява Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия пред Нова телевизия.

Според него обаче има заплаха да се стигне до ирелевантност на сходна мярка. Например в случай че автомобилът не е собственост на индивида, който се е качил пийнал или дрогиран зад кормилото.

" Тази концепция е остаряла и е чист популизам. В последния ден е и плод на спешен пиар от страна на прокуратурата ", разяснява юристът и някогашен вътрешен министър Емануил Йорданов.  

По думите му решение на Конституционен съд дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена сходна мярка. " Решението е ослепително стимулирано. Подобна мярка може да сътвори повече проблеми, в сравнение с да реши такива ", сподели Йорданов. " Представете си, че автомобилът е лизингов. Как ще конфискуват на комерсиално сдружение автомобила ", съобщи Емануил Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР