Предложение на здравното министерство на Полша всяка бременност да бъде

...
Предложение на здравното министерство на Полша всяка бременност да бъде
Коментари Харесай

Полша иска да въведе регистрация на всяка бременност

Предложение на здравното министерство на Полша всяка бременност да бъде вписвана в указател (официално за медицински цели) провокира публично отвращение в страната, в която абортът е съвсем неосъществим. Това оповестява Politico.

В разпореждане, направено от министерството през октомври и оповестено тази седмица от депутата от опозицията Кшищоф Брейза, се показва, че ако бременна жена получи каквато и да е здравна услуга, нейната бременност би трябвало да бъде вписана в Медицинската осведомителна система. В тази национална база данни се съхраняват данни за лекуването на пациентите, основно с цел да се наблюдават медикаментите.

Теоретично препоръчаната промяна би разрешила на управляващите да наблюдават всяка бременност и да дефинират дали тя приключва с раждане на дете. Това от своя страна поражда опасения, че регистърът може да се употребява за следене на това дали дадена жена е направила аборт.

" Искам пояснения. Кой инициира смяната и каква е същинската й цел? ", написа Брейза съобщи в Twitter. Депутатът също по този начин попита Министерството на правораздаването дали държавните обвинители ще получат достъп до регистъра.

Полша има едни от най-строгите закони за абортите в Европа, а следеният от държавното управление върховен парламентарен съд преди година обяви за закононарушение спирането на бременност в случай на недостатъци на плода.

Понастоящем абортът е позволен единствено в случаите на обезчестяване, блудничество и когато животът на майката е в заплаха, само че неотдавнашната гибел на бременна жена на име Изабела сподели, че границата сред законното и противозаконното спиране на бременността може да бъде размита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР