Предлагаме ви три различни билки, с които можете да облекчите

...
Предлагаме ви три различни билки, с които можете да облекчите
Коментари Харесай

Пореч срещу ревматоиден артрит

Предлагаме ви три разнообразни билки, с които можете да облекчите болките от ревматоидния артрит. Ето и кои са те:

- Джинджифил – тази ароматна фалшификация е ефикасна при доста положения. За да облекчите ревматоидния артрит, направете си отвара с половин литър вода.

Сложете я да загрява и по-късно прибавете 50 г ситно раздробен джинджифил. Отстранете сместа от котлона и оставете за 30 минути, след това прецедете и пийте. Това количество се изпива за ден. Имайте поради, че запарката от джинджифил е доста ароматна и има леко лют усет.

- Дафинов лист – тази известна фалшификация също облекчава ревматоидните болки, само че някои от съставките, които съдържа могат да провокират стомашно неразположение.

За да избегнете това, пийте отварите от дафинов лист по време на храна или откакто към този момент сте се нахранили. За лекуване на ревматоиден артрит можете да си вземате вани с запарка от билката.

Сложете в подобаващ съд на котлона половин литър вода и откакто заври, прибавете към водата 40 листа от дафиновия лист. Оставете сместа да поври пет минути и отдръпнете от котлона.

 Дафинов Лист

След това изсипвате отварата с листата във ваната и разреждате с вода. Във ваната можете да останете не повече от 20 минути – нужни са най-малко 10 сходни процедури, с цел да усетите резултат.

- Пореч – в това растение има олеинова, палмитинова и гама-линоленова киселина и може да бъде употребявано в изсъхнал и в пресен вид. Листата на растението се употребяват и в кулинарията. Маслото от пореч въздейства добре на кожата – оказва помощ за възобновяване на повредена кожа.

Освен това растението се употребява необятно и в националната медицина – събират се корените, семената, стръковете, цветовете. Листата му имат противовъзпалително и успокояващо деяние. Като билка поречът се ползва за лекуване на стомашни неразположения, бъбречни и ревматоидни болки.

Чаят от сушени листа от пореч въздейства добре на хора, които страдат от артрит. За лекуването на ревматоидни болки е добре да се използва и масло от пореч или под формата на капсули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР