“ предлага следователя Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ. Това

...
“ предлага следователя Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ. Това
Коментари Харесай

„Възраждане“ предлага Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ

„ “ предлага следователя Бойко Атанасов за ръководител на КПКОНПИ. Това разгласи водачът на „ “ “.

„ От няколко месеца насам, началото на март, един от значимите органи за действието на демокрацията в нашата страна – КПКОНПИ, няма определен ръководител. Трябваше тази процедура да е от дълго време задействана. Направихме наши правила, предложихме ги, само че не бяха позволени за разглеждане в комисия с извънредно измислени причини “, добави той.

Преди три години Бойко Атанасов бе предлаган от гражданското съдружие „ БОЕЦ “ да заема и поста на основен прокурор, само че тогавашният правосъден министър отхвърли да го издигне като различен претендент на Иван Гешев.

„ Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправени никакви условия. В предишното, когато е ставало въпрос за заемане на избрана позиция, която би могла да въздейства на гонене на корупцията. Спрямо мен са сложени условия, заради което в никакъв случай не съм се съгласявал за вдишване на задължения. Това за мен е извънредно значимо и от голяма важност за това в България в действителност да има нулева приемливост към корупцията. Няма никаква битка във връзка с битката с корупцията по високите етажи на властта. Структурите, които би трябвало да противодействат на битката с корупцията, са сплотени и единственото, което правят, е замазване на приемането на сигналите, дружно с Прокуратурата. КПКОНПИ е органът, който може да пресече и да овладее огромна част от корупцията “, разяснява Бойко Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР