Предлага се мерките за защита на уязвимите потребители и/или ползватели

...
Предлага се мерките за защита на уязвимите потребители и/или ползватели
Коментари Харесай

Ново От Министерството На Регионалното Развитие И Благоустройството! Засяга Толкова Много Българи! Ще Получат Безплатно От Държавата

Предлага се ограниченията за отбрана на уязвимите консуматори и/или ползватели да се реализират посредством взаимоотношение сред основан със Закона за ВиК Фонд и ВиК операторите. Регламентацията на финансовите взаимоотношения по този метод ще обезпечи по-ефективен надзор на разходване на ресурса и ще ограничи оптимално непотребните разноски за администриране на процеса по разплащане.

Информация за лицата, попадащи в обсега на групите уязвими потребите, ще бъде подавана на Фонда от Агенцията за обществено подкрепяне.

С новия закон ще се урежда стопанисването, поддържането и употребата на ВиК системите и оборудванията и даването на ВиК услугите, като се дефинират права и отговорности на потребителите. Ще се регламентира редът за обмисляне на развиването, построяването и ръководството на ВиК системите, консолидацията, създаването на районни генерални проекти, пораждане и основаване на сервитути и практикуване на произлизащите от тях права.

По време на консултацията ще бъдат одобрявани оферти за ръководството на ВиК системите и оборудванията след привършване или приключване на настоящите все още контракти за тяхното стопанисване, поддържане и употреба и даване на ВиК услугите, промени в рамките на обособените територии или броя на ВиК операторите, методът на ръководство на активите и други

Като приложение на публично разискване се подлага и Механизъм за гарантиране на отбраната на уязвимите консуматори и/или ползватели в подтекста на Стратегията за финансиране на ВиК бранш. Защитата на тези лица ще се осъществя посредством закона и по тази причина в него се дефинират термините " ползвател на ВиК услуга ", " уязвим потребители/или ползвател " и " обезпечено минимално количество водопотребление ".

В рамките на 30 дни всички заинтригувани страни могат да изпратят своите мнения и оферти на имейл [email protected] или на пощенския адрес на Министерството на районното развиване и благоустройството.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР