Предколеден шок с цените на водата. Окончателно КЕВР определи колко

...
Предколеден шок с цените на водата. Окончателно КЕВР определи колко
Коментари Харесай

Окончателно – водата поскъпва от 1 януари

Предколеден потрес с цените на водата. Окончателно КЕВР дефинира какъв брой ще коства тя от януари. Поскъпването в другите градове на страната е от половин % до съвсем 10%.

Заради ноемврийската инфлация, която не е била регистрирана при разискванията предходната седмица, водата ще е по-скъпа от авансово оповестеното.

Най-сериозно нараства водата в Кърджали - скокът там е съвсем 10%. Жителите на София, Видин и Русе би трябвало да се готвят да заплащат с към 7% по-скъпа вода. Най-малко е повишаването в Пловдив, само че вместо 0,1%, ще е половин %.
КЕВР: Нови по-високи цени на водата в 24 града (ОБЗОР) Окончателното решение на регулатора за нарастването ще бъде взето до края на месеца
В 12 области хората ще заплащат над 3 лв. за кубик вода, а най-скъпа ще е тя в Шумен – 3,54 лв. за кубик. Това обаче е съгласно 5-годишния бизнес проект, признат преди години.

Сега локалната власт и ВиК сдружението възнамеряват да се откажат от повишаването и да остане да работи сегашната цена.

Същото решение се чака да вземе и ВиК сдружението в Перник, където освен, че са на режим, а и новата цена е с 3,8% по-скъпа.
Сред предложенията на КЕВР: Водата в Перник да нарастне с 3% Комисията за енергийно и водно контролиране разисква повишаване на водата в другите градове
Макар и с най-големия процентен скок в цената на водата, Кърджали въпреки всичко не е рекордьор. Там за кубик вода от 1 януари ще се заплаща по 2,61 лв..

Хората в региона упорстват сходни поскъпвания да се случват след публично разискване, а и откакто се оправят течовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР