Предклинични тестове на пет ваксини срещу новия коронавирус започват в

...
Предклинични тестове на пет ваксини срещу новия коронавирус започват в
Коментари Харесай

Италия започва изпитания на пет ваксини срещу коронавирус

Предклинични проби на пет ваксини против новия ковид стартират в Италия. Страната е една от най-тежко засегнатите, като на Апенините са регистрирани над една четвърт от всички смъртни случая в света.
Резултатите от тестванията се чакат в средата на май, само че проучванията над хора могат да се проведат през есента. Ваксините се базират на разнообразни сектори на протеина Спайк - главното оръжие, с което вирусът нападна човешките дихателни кафези. Тестовете са позволени от министерството на опазването на здравето и се организират върху мишки. Резултатите ще бъдат оценени от компанията " Такис " дружно с научно-изследователския институт Спаланцани, написа 24 часа.
Петте ваксини са получени от фрагменти от генетичния материал на вируса, които дават отговор на разнообразни зони от протеина Спайк, който коронавирусът употребява, с цел да се прикрепи към клетките на човешката дихателна система и да проникне в тях. И петте ваксини се основават на технологията, наречена електропорация, представляващ инжектиране в мускула, последвано от къс електрически подтик, което улеснява проникването на имунизацията в клетката и задейства имунната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР