Преговорите за примирие с Хамас“ са приключили, смята Израел. Тел

...
Преговорите за примирие с Хамас“ са приключили, смята Израел. Тел
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Израел влиза в Рафах

Преговорите за помирение с „ Хамас “ са завършили, счита Израел. Тел Авив разгласи, че ще реализира плануваната военна интервенция в град Рафах в южната част на Ивицата Газа.

Американският президент Джо Байдън за първи път доста остро предизвести израелското държавно управление, че Съединените щати ще спрат част от военната помощ, в случай че армията нахлуе в Рафах. 

Говорителят на Белия дом означи, че даже при триумф, тази интервенция няма да унищожи „ Хамас “. Военният министър на Израел обаче удостовери, че страната му е решена да реализира военните си цели в Ивицата Газа, а премиерът Бенямин Нетаняху коментира, че в случай че би трябвало, ще се бият със зъби и нокти.

„ Решени сме да победим враговете си и тези, които желаят да ни унищожат. Ако би трябвало да се надигнем сами, ще се надигнем сами “, безапелационен беше Нетаняху.

Преди дни „ Хамас “ разгласи, че се съгласява на съглашение за помирение, направено от Египет и Катар. Това се оказа изненада за Израел и за Съединени американски щати. Тогава от Тел Авив оповестиха, че терористичната организация се съгласила на съглашение, което не е признато от Израел и е надалеч от настояванията. Въпреки това военната интервенция в южната част на Ивицата Газа беше отсрочена, а договарянията – обновени.

„ Трябва да победим „ Хамас “ в Рафах. Досега сме унищожили двадесет от техните двадесет и четири батальона “, добави министър председателят на Израел, като в това време означи, че страната му е изгубила стотици бойци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР