Лятото идва, а вие все още търсите освежаваща и здравословна

...
Лятото идва, а вие все още търсите освежаваща и здравословна
Коментари Харесай

Чудната храна, която ви помага да придобиете тен и намалява риска от инфаркт

Лятото идва, а вие към момента търсите освежаваща и здравословна напитка, с която да не натрупате непотребни килограми и най-много да ви помогне да придобиете загар като холивудските звезди? Е, доматеният сок може да е точният отговор.

Чудодейната храна, която оказва помощ за реализиране на красива кожа с загар през цялото лято

Според специалисти този сок е превъзходен избор за поддържане на хидратация по време на горещината, като предлага и спомагателни изгоди за здравето.

" Доматеният сок не угоява и има доста калий, за разлика от други плодови сокове, които съдържат фруктоза ", споделят диетолози. 

Защо доматите са толкоз потребни?

Те са богат източник на ликопен, пигмент от фамилията на каротеноидите, който обезпечава отбрана против ултравиолетовите лъчи. Това може да ви помогне да постигнете красива кожа с загар през цялото лято. 

" Доматите съдържат ликопен, който има защитна роля против UV лъчите ", написа Newsweek.ro.

В допълнение към изгодите за кожата, доматите са приети с тяхното хранително наличие. Те са с ниско наличие на калории и високо наличие на фибри и съществени минерали. 

Ликопенът в доматите е мастноразтворимо съединяване, което значи, че се всмуква по-добре в наличието на мазнини. Следователно прибавянето на малко масло към доматените ястия може да усили усвояването на питателните субстанции. Ликопенът в доматите също се свързва с разнообразни изгоди за здравето.

Пиенето на доматен сок понижава риска от рак и инфаркт

Редовната консумация на доматен сок се свързва с понижен риск от рак на простатата и инфаркт. 

Изследванията демонстрират, че високият банкет на ликопен може доста да понижи риска от инфаркт и може да предложи отбрана против други типове рак, като рак на белия дроб или стомаха.

Освен това яденето на домати може да усъвършенства усвояването на желязото от други храни, като месо и зеленчуци. " Киселинността в доматите усъвършенства усвояването на желязото от други храни. "  

В допълнение към всички тези изгоди за здравето, доматеният сок е по-здравословна и по-нискокалорична опция от другите плодови сокове, като съдържа единствено половината от калориите и доста по-малко фруктоза от портокаловия сок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР