“Предизвикателствата, които стоят пред икономиката ни и пред хората, не

...
“Предизвикателствата, които стоят пред икономиката ни и пред хората, не
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Тепърва ще видим последствията върху бизнеса, но предизвикателствата пред икономиката не са малки

 “Предизвикателствата, които стоят пред стопанската система ни и пред хората, не са дребни. Тепърва от разхлабването на ограниченията, което виждаме, и от последователното отваряне на затворените бизнеси ще забележим какви са били следствията и върху служащите, и върху финансовата непоклатимост на компаниите. Това сподели пред " БНР " Зорница Русинова, ръководител на Икономическия и обществен съвет:

Работодателите, както и всички служащи, бяха изправени пред доста провокации по време на тази икономическа рецесия. Наскоро излезе едно изследване, което дава положителни сигнали, че практиките на корпоративна обществена отговорност, изключително в огромните компании, изключително в фирмите, които и досега са имали сходни условия, са запазени даже и като финансови параметри. Дори в някои случаи фирмите са нараснали бюджета си.

Обикновено това са компании от финансовия и застрахователния бранш, енергетиката. Част от тези компании са клонове на интернационалните компании, само че тези, които имат в действителност положителни въведени стандарти за корпоративна обществена отговорност, съумяха да ги запазят по време на рецесията, без значение от огромните провокации.

Част от най-популярните ограничения са, може би 97-98% от фирмите – предизвикват чиновниците, които имат признаци, да си остават у дома. Да се приготви вътрешноорганизационен проект при положение на Covid обстановка – как да се реорганизира активността на фирмите или на компанията. Да се направи един разбор на значимостта на избран вид срещи, събития и надлежно те да се препозиционират по някакъв метод. В 90% от случаите са намалели командировките и директният контакт сред чиновниците, както и с клиенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР