Предишните министри, които са били от ГЕРБ не са имали

...
Предишните министри, които са били от ГЕРБ не са имали
Коментари Харесай

Шишков: Доверието към ГЕРБ е изключително малко, за да се доверим на тяхната експертиза

„ Предишните министри, които са били от ГЕРБ не са имали никакъв проблем да ревизират всички тези пътища. Никой не бяга от такава инспекция, само че няма да влезем в пиар акция на ГЕРБ да вършим инспекции “.

Това разгласи пред БТВ назначеният от Румен Радев длъжностен министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Днес от ГЕРБ предложиха да бъде направена инспекция на качеството на строителството на пътищата у нас през последните две години.

„ Доверието към ГЕРБ е извънредно малко, с цел да можем да се доверим на тяхната експертиза да създадат инспекции. Където стартираме да вършим инспекции, няма проблем да бъде обществена, те да участват, да видят по какъв начин се взимат пробите “, разгласи той.

По думите му инспекциите ще бъдат главно за обекти, чиято структура е почнала, когато ГЕРБ са били на власт.

Държавният бюджет е ощетен със сума „ равна на разликата сред цялостната стойност и действителната такава “, твърди още той

Шишков сподели още, че сумите, които са плащани по така наречен инхаус контракти, са плащани „ единствено и само за осъществена активност “.

„ Изплатили сме само и единствено сума за осъществена строителна активност и то откакто е приспаднат задатъкът от нея. В огромната си част платените пари са платени в старите управления на „ Автомагистрали “. Тези контракти сега са в прокуратурата и тече следствие “, добави служебният районен министър.

Служебният кабинет отпусна 776 милиона лв. за поддръжка и градеж на пътища и автомагистрали. По думите на Шишков част от парите ще отидат за погашение на остарели отговорности към строителни компании за настоящи поправки, твърди той.

„ За страдание, настоящите поправки, които са се трансформирали в съществени, няма да можем да изплатим, тъй като са се трансформирали в противозаконен градеж. Въпрос е на нелегално строителство, за което някогашният министър Нанков явно не желае да си признае “, сподели министър Шишков.

Той сподели, че четвърти и пети лот на Автомагистрала „ Хемус “ не могат да бъдат продължени към този миг, само че следва одобрение на Подробен устройствен план за девети лот.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР