Предимно слънчево време ни очаква и през днешния ден. Ще

...
Предимно слънчево време ни очаква и през днешния ден. Ще
Коментари Харесай

Слънце и пролетни температури и днес, на места ще превали

Предимно слънчево време ни чака и през днешния ден. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в Източна България и тук-там там ще превали дъжд.

Ще духа сдържан до мощен северозападен, в Източна България северен вятър и с него в страната ще нахлуе по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 11°-12°, в североизточните региони до 19° в крайните югозападни, в София към 14°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за март. През деня ще се задържи съвсем без смяна, сочи информация в уеб страницата на

Над Черноморието

ще духа сдържан до мощен северен вятър. От север на юг облачността краткотрайно ще се усили и на доста места ще превали дъжд. Максимални температури на въздуха сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще бъде най-вече слънчево. След обяд и вечерта ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно над Стара планина и масивите от Югоизточна България. На обособени места ще превали слаб дъжд, над към 1700 метра - слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към минус 1°.

През нощта против събота

вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне; утринните температури едва ще се намалят. Облачността ще намалее и през почивните дни ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е със западна съставния елемент, ще бъде слаб и ще се затопли.

Максималните температури в неделя

ще са сред 17° и 22°, по-ниски ще остават по Черноморието. Привечер в неделя от югозапад ще се появи висока облачност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР