Предимно облачно ще се задържи времето днес. Преди обяд все

...
Предимно облачно ще се задържи времето днес. Преди обяд все
Коментари Харесай

Синоптиците пак ни изненадаха. Взеха ни акъла с пролетна прогноза

Предимно облачно ще се задържи времето през днешния ден. Преди обяд към момента слаби превалявания от дъжд ще има тук-там, основно в Източна България. В североизточните региони дъждът ще се примесва със сняг и там има условия за поледици. Над Югозападна България ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, в източните региони с до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 4° и 9°, в София към 5°.

Над планините ще е най-вече облачно. Преди обяд към момента на обособени места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 2°.
-->
Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там със слаби валежи от дъжд. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През почивните дни ще бъде съвсем безшумно или със слаб вятър от запад-югозапад. В равнинната част от страната заран видимостта ще е понижена. В събота ще доминира облачно време, единствено на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. В неделя в следобедните часове ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, по-ниски във високите полета в Западна България, а оптималните ще са сред 5° и 10°. В началото на новата седмица със слаб вятър от юг-югозапад ще стартира стопляне. В понеделник облачността ще е раздрана, вероятността за превалявания - дребна. Във вторник и сряда облачността ще се усили, на обособени места, основно в южните и планинските региони ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се усили, температурите ще се покачват, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините, където дневните ще доближават 16°-18°. В четвъртък се покачва вероятността за обилни превалявания в Югозападна България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР