Преди време той сам разкри същността и особеностите на политиката

...
Преди време той сам разкри същността и особеностите на политиката
Коментари Харесай

Разгром, рухване на България? Така ли е наистина?

Преди време той самичък разкри същността и особеностите на политиката си. Отстъпвал бил една-две крачки, с цел да може по-късно, при преференциален миг, да се ускори и да нападне. Похват, очевидно заимстван от някой военен спорт - в тази ситуация карате. И несъмнено, споделен от Бойко Борисов.

Така че тези, които се осмеляват да се надяват, че Борисов се е съгласил на споделено ръководство, отстъпвайки управленчески благоприятни условия в името на евроатлантизма, бюджета, Плана за възобновяване и резистентност, публичното богатство или други сходни аргументи, единствено демонстрират, че лековерието надвишава смелостта им.
В изчаквателна позиция
Оттук нататък Бойко Борисов ще си остане в дебнещо-изчаквателно положение, като нападките срещу ПП-ДБ, негови персонални или посредством негови партийни хора, ще стават все по-стръвни. Сегашното му оттегляне е много по-продължително не поради някакво мислено примирение, а поради към момента вероятните разкрития на някогашния му съдружник и някогашен основен прокурор Гешев. С увеличението на вероятността да не му бъде поискано лишаване на имунитета, смирението му, даже мислено, ще стартира да изчезва.

И тук към този момент ще се разбере дали новият краткотраен основен прокурор фактически е претърпял някакво душевно разтърсване, с цел да се опълчи на Гешев или всичко опира до политически игрички, наподобяващи похватите на мафията. И ще се разбере таман по това дали Сарафов ще отдръпна настояването да се смъкна имунитетът на Борисов (Кирил Петков към този момент се отхвърли от своя имунитет).

При всички случаи изборът на Висш съдебен съвет в интерес на натоварения с публично съмнение Сарафов за краткотраен основен прокурор демонстрира, че една правосъдна промяна няма да е същинска, без да се смени методът по който се избира Висш съдебен съвет.

А имунитетът на Борисов не бива да се отдръпва по политически аргументи, колкото и доброжелателни да са те, тъй като фамозните кюлчетата и вилата в Барселонавече не са феномени от региона на правото: те се трансфораха в приказка, поверие, легенда и индикатор за това дали обществото ни е в положение да построи правова страна.
Каква е правната стойност на обвиняванията
А имат ли някаква стойност обвиняванията и доказателствата против Борисов може да се разбере единствено в случай че една комисия в Народното събрание се запознае с тези обвинявания и доказателства. Иначе най-будната част от обществото ни - онази, която две години недоволстваше против неговото ръководство, още веднъж ще остане с чувството за неправда и непостигнати цели.

А към бъдещите нападки на ГЕРБ срещу ПП-ДБ просто ще се прибавят тези, които президентът, Има Такъв Народ,  " Възраждане "  и БСП вече насочат. От страна на Възраждане - даже със закани за нарушаване на демократичните закони и Конституцията, от страна на президента - с очевидно нарушаване на открити към този момент демократични традиции, от страна на Българска социалистическа партия - поради Украйна и бюджетния недостиг, а от страна на Има Такъв Народ - с нелепото даже за сценаристите от " шоуто на Слави " обвиняване: " Ние ще гласуваме за Делян Пеевски и ще го подкрепим, с цел да разобличим депутатите от „ Демократична България “, които не гласоподаваха за него, а другояче го поддържат ".
Може ли да има същинска смяна?
Основният въпрос пред партиите на смяната въпреки всичко си остава следният: дали, по какъв начин и до каква степен може да се реализира смяна дружно с тези и този, против които тази смяна беше ориентирана? Отговорът на този въпрос не е чак толкоз комплициран. Политически компромис - да, това се прави задоволително постоянно в демократичните страни, когато се постанова. Компромис с правото - не, когато това се случи в някоя страна, тя престава да бъде демократична.

И отсам към този момент могат да се провидят положителните страни на това, което се случва в България, макар че болшинството, в случай че не и всички социолози, анализатори, политолози и, несъмнено, публицисти го афишират за безвластие, погром, срутване на държавността и все едни такива страховити оценки.

Всъщност рухват и се разнищват мафиотизираните и корумпирани институции, а пред България се отваря опцията да ги съгради още веднъж, тъй че да служат на обществото и страната. Изключителна, въпреки неосъзната и неспомената заслуга на страната ни е и това, че всички конфликти, цялото публично напрежение и всички несъгласия се позволяват съгласно законите и Конституцията на страната.

А усложненията при търсенето и тълкуването на най-малките детайлности от тези закони карат от ден на ден хора да вникват в смисъла и на демократичните процеси, и на демокрацията като цяло. Така една небрежно, от историческа позиция, съградена народна власт, каквато е нашата, възприела по-скоро външните ѝ белези, нежели същността ѝ, и по тази причина целесъобразно наричана " фасадна ", а и недоразбирана в продължение на десетилетия е на път да бъде разбрана и осмислена за няколко седмици единствено.
Онова, което спираше развиването на България
След всички настоящи неуредици към този момент ще бъде доста мъчно, в случай че не и невероятно, да се подхванат още веднъж тези унаследени от едно предходно ръководство уклони към обединение на управляващите, прокурорски произвол и корупционни зависимости, които забавяха развиването на страната ни.

Като въпреки всичко остава вероятността, и тя не е по никакъв начин за занемаряване, политическите лутаници и несигурността да налеят гласове в една фашизоидна проруска партия, известно е коя.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР