Преди връчването на първия мандат за кабинет на най-голямата по

...
Преди връчването на първия мандат за кабинет на най-голямата по
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС проведе срещи с БСП и ДПС

Преди връчването на първия мандат за кабинет на най-голямата по бройка парламентарна група за образуване на държавно управление, от ГЕРБ-СДС организират лидерски срещи с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ ИТН “.

Номинираната за министър-председател Мария Габриел попита партиите биха ли подкрепили експертно държавно управление, което да работи за период от една година.

Социалистите обявиха, че ще вземат решението си дали да вземат участие в такова след вътрешнопартийно допитване, което ще създадат още на следващия ден. От Движение за права и свободи още веднъж поздравиха ГЕРБ за избора на претендент за министър председател и подчертаха, че и профилът на кабинета би трябвало да наподобява брюкселски.

Габриел попита Българска социалистическа партия биха ли подкрепилиекспертно държавно управление, а Корнелия Нинова й отговори, че ще се опитат още на следващия ден да създадат вътрешнопартийно допитване и да дадат отговор на ГЕРБ. Тя употребява случая, с цел да се обърне и към водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нинова бе безапелационна, че би трябвало да има работещо държавно управление и парламент, само че посочи, че няма да правят отстъпка от целите си за недоставяне на оръжия за Украйна, джендър идеологията и бюджет с 4-4,5% недостиг, с цел да не се понижават обществените заплащания.

Следващите диалози бяха с Движение за права и свободи. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ съобщи, че има потребност от постоянен кабинет.

Последната среща за през днешния ден е с „ ИТН “, която ще стартира в 12.30 часа. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ няма да беседват през днешния ден с ГЕРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР