Преди важна среща или изпит можете да пиете натурален сок

...
Преди важна среща или изпит можете да пиете натурален сок
Коментари Харесай

Пет напитки, които активират мозъка

Преди значима среща или изпит можете да пиете естествен сок от цвекло или портокал. Така ще сте по-сигурни в услужливостта на мозъка ви. Какво друго оказва помощ на мозъка да работи дейно?

Тайната на положителните оценки

Всяка година животът ни става все по-бърз и от ден на ден проблеми би трябвало да се вземат решение съвсем едновременно. Ако вие успявате да се справите добре с такива задания, то не всеки може да го направи. Въпреки това, в случай че коригирате вярно храненето си, можете да изненадате даже себе си с успеваемостта на мозъка си.

Според диетолога Оксана Дмитренко, можете да увеличите концентрацията, паметта и продуктивността даже благодарение на елементарни питиета, които можете да приготвите сами или да купите в най-близкия магазин.

Най-здравословните за мозъка питиета

Предлагаме да опитате пет от най-простите и в това време ефикасни питиета, които неотложно задействат мозъка.

·         Натурално кафе
Хапвайте тези храни и мозъкът ви ще бъде изострен като бръснач
Целина Целината е богат източник на лутеолин, растително съединяване, за което се счита, че понижава възпалението в мозъка, като по тоз...
Прочети повече
Благодарение на наличието на кофеин, напитката неотложно усъвършенства концентрацията, времето за реакция и паметта. Въпреки това си коства да запомните, че кофеинът е потребен единствено в случай че не пиете прекалено много кафе: не повече от 4 чаши дневно. В противоположен случай това ще се отрази отрицателно на работата на сърдечния мускул.

·         Зелен чай

Този чай е с високо наличие на кофеин, който в умерени количества предотвратява бързото стареене на мозъка.

·         Портокалов сок

Поради изобилието от витамин С, напитката е извънредно здравословна. Той освен укрепва имунната система, само че и усъвършенства вниманието, паметта и способността за бързо намиране на решения в сложни обстановки.
Честата приложимост на сладки питиета покачва риска от деменция
Броят на хората, страдащи от деменция, може да нарасне значително в околните 30 години, считат учените от Медицинската школа при Бостън...
Прочети повече
·         Сок от цвекло

Сокът от цвекло ще помогне за засищане на кръвните кафези с О2 и ще усъвършенства притока на кръв. Този развой играе основна роля във действието на мозъка. Затова пиенето на сок от цвекло е потребно преди значими срещи, презентации, изпити и просто в сложни моменти от живота.

·         Кефир

Кефирът е ферментирала напитка, която съдържа пробиотици. Може да подкрепи мозъчната функционалност и също по този начин предизвиква растежа на потребни бактерии в червата.

И петте питиета участват в всекидневието ни. Те не са нито скъпи, нито рядко сещани. Лесно можете да си ги приготвите и е единствено въпрос на желание коя да пиете. Ако към момента не сте изцяло уверени в  написаното нагоре, елементарно можете сами да се убедите в резултата им.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР