Преди традиционното обръщение на Жан-Клод Юнкер към Европейския парламент в

...
Преди традиционното обръщение на Жан-Клод Юнкер към Европейския парламент в
Коментари Харесай

Станишев иска Юнкер да спре проекта „Европа на две скорости“

Преди обичайното послание на Жан-Клод Юнкер към Европейския парламент в Страсбург за положението на Съюза, водачът на европейската левица Сергей Станишев изпрати писмо до ръководителя на Европейска комисия, с цел да призове към съблюдаване на поетия ангажимент за повече обществена Европа. Президентът на ПЕС изиска явен и съответен обществен проект за деяние, който да бъде главният акцент в изявлението на ръководителя на Комисията.

" Вашето послание за Състоянието на съюза тази седмица идва в сериозен за Европейски Съюз миг. Връзката сред жителите и техния Съюз отслабва от ден на ден. Изправени сме пред същински напредък на популизма, който не би трябвало да подценяваме. До европейските избори остават по-малко от две години. Сега е моментът да надигнем Европа още веднъж на крайници. Европейски Съюз би трябвало да подсигурява, че няма да има Европа на две скорости. Всички европейски жители са и би трябвало да останат равни. Кохезията би трябвало да остане в основата на нашия общ план, в случай че желаеме той да оцелее и да продължи да се развива ", написа в писмото на Станишев.

В писмото си водачът на европейските социалисти желае гаранции за достъп на всеки юноша до Европейската младежка гаранция и увеличението на нейния бюджет до 5 милиарда евро годишно. Настоява и за съответно финансирана Европейска детска гаранция, която да извади хилядите деца от бедността, в която живеят през днешния ден в Европейски Съюз.

" Партията на европейските социалисти от дълго време упорства икономическите свободи в Европейски Съюз да вървят с съответни персонални и обществени права. Приветствахме даденото през 2014 година заричане от Жан-Клод Юнкер за повишение на обществения рейтинг и стандарт в Европа. Имахме няколко срещи, на които дискутирахме постигането на тази цел. Въпреки това, три години по-късно, при започване на последната цялостна година от мандата на Комисията, ние към момента чакаме съответни резултати от нейна страна. Времето изтича. И по тази причина упорствам за съответен обществен проект за деяние с ограничения за понижаване на бедността, одобряване на общественото тъждество, възстановяване на вероятностите пред младежите, обезпечаване на съответни права за всички служащи. "

" Крайно време е да създадем Социалния дирек действителност, както и проекта за обществени ограничения, който да даде опция Европа да съблюдава направените обещания. Това би трябвало да е крайъгълният камък на шестия сюжет за бъдещето на Европа. ", приключва писмото си Станишев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР