Преди това върховният комисар на ООН за правата на човека

...
Преди това върховният комисар на ООН за правата на човека
Коментари Харесай

ООН с разследване на репресиите срещу демонстранти в Иран frognews.bg

Преди това висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк прикани режима в Техеран да приключи " непропорционалното " потребление на мощ при потушаването на митингите. Те започнаха във връзка гибелта на млада жена в затвор на нравствената полиция на 16-ти септември.

 

По думите на Тюрк в Иран има " нова рецесия с правата на индивида " със 14 хиляди задържани, включително деца. Все още Техеран не е е дал отговор на настояването за интернационална ревизия.

 

В началото демонстрациите бяха за права на дамите, само че след това прераснаха в политически и претенции за промяна на ислямския режим и събаряне на висшия нравствен лидер аятолах Али Хаменей.

 

Назначената от правозащитната организация на Организация на обединените нации комисия ще събира доказателства за нарушавания от страна на иранските управляващи в хода на митингите. Представителят на Техеран на съвещанието в Женева Хадиджех Карими авансово упрекна западните страни, че употребяват Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида, с цел да атакуват Иран и окачестви дейностите им като " ужасяващи и позорни ". 

 

На съвещанието Китай до последно упорства за промени в статута на бъдещата комисия. Китайският пратеник твърди, че текстът на предлагането е " преобладаващо сериозен " към Иран. Германия и Исландия внесоха предложение в 47-членния Съвет предложение за следствие на протичащото се в Иран. То бе подкрепено с 25 гласа. Против гласоподаваха представителите на шест страни - Армения, Венецуела, Еритрея, Китай, Куба и Пакистан. 16 страни се въздържаха.

 

Доказателствата, които са събрани преди сходна задача на Организация на обединените нации за Сирия, са употребявани за правосъдно гонене в Германия на някогашен сирийски чиновник, който е упрекнат във военни закононарушения, припомниха информационните организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР