Преди това Курск и Белгород отмениха парадите на 9 май.

...
Преди това Курск и Белгород отмениха парадите на 9 май.
Коментари Харесай

Крим отмени парада на 9 май и шествието на „Безсмъртния полк“. Киев каза кога започва настъплението

Преди това Курск и Белгород анулираха парадите на 9 май. С други думи, тези мероприятия са анулирани във всички близки до бойните дейности територии.

Властите в Курска област, която по-рано анулира парада по случай Деня на успеха, взеха решение да анулират и фойерверките. Това се дължи на ограничения за сигурност, съобщи губернаторът Роман Старовойт.

В Курска област има " жълто " (високо) равнище на терористична заплаха, защото районът граничи с Украйна и нееднократно е бил обстрелван.

Въпреки това Москва възнамерява да организира церемониал на Червения площад на 9 май.

Междувременно губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев опроверга изказването на Аксьонов за анулация на Парада на успеха.

Той съобщи, че в Севастопол не е вземано такова решение и че въпросът за парада е от компетенцията на съветското Министерство на защитата.

След това Аксьонов посочи, че решението се отнася единствено за " република Крим " (а Севастопол не е административно зависещ на Крим).

Това се случва на фона непрекъснато появяващите се известия за идна контраатака от страна на украинската войска.

Според английското разузнаване: Русия се притеснява от украинска атака против Мелитопол и построява надълбоко ешелонирана защита.

В ежедневната сводка на разузнаването на английското министерство на защитата през днешния ден се оповестява, че през последните седмици Русия интензивно укрепва отбранителните си линии в Запорожка област в Южна Украйна. За този регион най-вероятно дава отговор Южната група сили на Русия.

" Към днешна дата Русия е приключила построяването на три линии отбранителни зони в този бранш с широчина почти 120 км. Те се състоят от първа линия от предни бойни позиции и по-късно две зони от съвсем непрекъснати, по-добре оборудвани укрепления. Разстоянието сред зоните е към 10-20 км ", се споделя в отчета.

Лондон допуска, че Русия е положила такива старания, тъй като е уверена, че украинските въоръжени сили обмислят нахлуване към Мелитопол. Този град беше високомерен от съветските войски в първите дни на нашествието и в този момент се счита от Руската федерация за съветски, административен център на частта от Запорожка област, която Русия съумя да окупира.

Според английското разузнаване тази отбранителна линия има капацитета да бъде съществено затруднение за украинските войски, само че нейната успеваемост зависи съвсем напълно от това дали ще бъде снабдена с задоволително артилерия и войски.

Дали южната формация на съветските войски може да събере тези запаси, остава неразбираемо - се споделя в отчета.

Контраофанзивата на украинската войска може да стартира това лято, съобщи в това време украинският министър-председател Денис Шмигал пред The Hill преди визитата си във Вашингтон. Шмигал дойде във Вашингтон във вторник. " Всички наши другари и сътрудници ясно схващат, че с цел да преминеш към контраатака, би трябвало да си 100% и по-подготвен ", споделя той.

Запитан по какъв начин последните приключвания на американски секретни документи въздействат на планирането на контранастъплението, Шмигал съобщи, че Украйна по този начин или другояче ще освободи териториите си (в Киев измежду тези територии загатват и Крим).

" Много пъти сме доказвали, че можем да го създадем. Молим нашите сътрудници по света за [...] танкове, муниции, самолети и бронирани машини ", споделя Шмигал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР