Преди седмици при пожар изгоря къщата на семейство Димовски в

...
Преди седмици при пожар изгоря къщата на семейство Димовски в
Коментари Харесай

Добра новина от петричкото село Кавракирово! Изгорялата къща на сем. Димовски е на път да се превърне в любимия им дом - отново! Десетки хора се включиха в кампанията за помощ

Преди седмици при пожар изгоря къщата на семейство Димовски в петричкото село Кавракирово. Домът им бе унищожен и те останаха на улицата посред зима. Добри хора обаче протегнаха ръка,помогнаха им и през днешния ден от селото оповестяват положителната вест:

Във връзка с опожарената къща в с. Кавракирово и молбата за помощ на сем. Димовски, желая да разглася, че всичко належащо към този момент е събрано и споделям какво се случи до момента:

Още от първия ден потегли голяма лавинообразна съпричастност и доста хора пожелаха да оказват помощ. Няма да споделям имена и компании, тъй като когато става въпрос за щедрост и помощ не е редно да се прави пиар или да се тупаме по гърдите.

Снабдени и напълно чисто нови са:

- Цялата бяла и черна техника(всичко)

- Цялото обзавеждане(диван, кревати, спалня, маса, столове, секции и т.н)

- Дограма

- Ламинат

Сега от понеделник стартира и възобновяване на самата къща и събраните пари от дарения на стойност 11 900 лева ще отидат за ремонта. Също община. Петрич е поела ангажимент за цялостното довеждане докрай на къщата.

Към всички, които помогнаха по един или различен метод сем. Димовски изричат цялостната си признателност,пише другар на фамилията.

Винаги с същинско наслаждение отразяваме сходни благотворителни акции, които потвърждават, че макар рецесията,въпреки тежкия живот за всички, не сме изгубили възприятието си за състрадателност и съпричастност.

Така разчувствани бяхме,когато видяхме и новия дом на дребната Валя и нейния татко от кочериновското село Боровец, които също изгубиха къщата си при пожар. Но доброволци от цялата страна,водени от Лео Кадели,с дейното присъединяване на община Кочериново за рождения ден на Валя 24 януари, бе построен дом за татко и щерка и дребното момиченце можеше да посрещне приятелите си в него. Поклон пред всички донори и доброволци.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР