Преди седмица в медийното пространство гръмна новината, че властите у

...
Преди седмица в медийното пространство гръмна новината, че властите у
Коментари Харесай

Няма да забраняваме старите дизели

Преди седмица в медийното пространство " гръмна " новината, че управляващите у нас се канят да забранят вноса на остарели дизелови коли. По-конкретно ставаше въпрос за това, да се вкара възбрана за използвани дизелови коли, които не дават отговор на екологичния стандарт Euro 4 - предложение, вписано в плана на Национална стратегия за надзор над замърсяванията на въздуха.

Сега, в телевизионно изявление, министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че директна възбрана за вноса на остарели дизелови коли в България не може да има. Според Димов, в случай че това решение бъде признато ще се нарушат съществени правила за свободното придвижване. За да се случи въпросното предложение, то е належащо Европейската комисия да откри европейско решение на този въпрос.

Ако тава се случи на ниво Европейски Съюз, то чак тогава може да се приказва за някакви ограничения за ограничение на вноса на по-стари дизелови коли. И до момента в който публичното мнение у нас се занимава с въпроси, които не са от нашата подготвеност, никой не слага въпроса за катализаторните устройства на дизеловите коли и всеобщото им унищожаване в България, което е проблем, много по-сериозен от вноса на един дизелов автомобил със стандарт Euro 3, да вземем за пример.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР