Преди седмица стана ясно, че състезателите от Русия и Беларус

...
Преди седмица стана ясно, че състезателите от Русия и Беларус
Коментари Харесай

Потапова: Не виждам смисъл в декларацията за неутралитет на Уимбълдън

Преди седмица стана ясно, че състезателите от Русия и Беларус ще имат право да се завърнат на Уимбъдън. Както си спомняте, то предходната година уредниците не разрешиха присъединяване на играчите от тези две странни, като по този метод обявиха поддръжката си към Украйна и се разграничиха напълно от съветската инвазия. Това деяние обаче беше сметнато за незаслужено от водещите организации в спорта и Британската тенис асоциация беше застрашена от това да загуби лиценза си осъществяване на шампионати, в случай че още веднъж постъпи по същия метод и тази година.

В последна сметка от Уимбълдън отстъпиха и се стигна до компромисно решение, а точно тенисистите да подписват декларация за неутралитет, с която се афишират напълно срещу войната и режима на Владимир Путин. Изглежда това решение не се е харесало изключително на Анастасия Потапова, която неотдавна нашумя с това, че излезе на подготвителния корт в Индиън Уелс с тениска на Спартак Москва и даже получи предизвестие за държанието си от изпълнителния шеф на WTA - Стийв Саймън, а ето и какво е мнението на международната номер 24 по проблема:

" Прочетох доста по тематиката в медиите, само че никой от WTA не е пристигнал към момента да приказва с мен. Не съм получавала сходна декларация и нямам проблем с това да я подпиша, само че не виждам никакъв смисъл в нея. Нито няма да завърши и нищо няма да се промени. Неведнъж съм споделяла мнението си за протичащото се в Украйна и съм срещу войната, както всеки един естествен човек.

В последна сметка ние сме професионални спортисти и се стремим да играем допустимо най-вече, изключително когато става въпрос за надпревари от Големия шлем и имам вяра, че всички ще се подпишем, в случай че се наложи " - съобщи тогавашната шампионка при девойките на " свещената трева ".

Източник: Sportskeeda

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР