Преди седем години Лестър стана хит във футболния свят, като

...
Преди седем години Лестър стана хит във футболния свят, като
Коментари Харесай

Лестър изпадна - седем години, след като стана шампион

Преди седем години " Лестър " стана шлагер във футболния свят, като съумя да завоюва купата на най-интересното и оспорвано в света - британската Висша лига. Снощи обаче изпадна. Друг исторически огромен клуб на Албиона - " Лийдс ", също се срина в Чемпиъншип. А " Евертън " - и той гранд в предишното, оцеля.

По-рано този месец първи " бай " на елита сподели " Саутхемптън ". Трите тима ще бъдат сменени през август от " Бърнли ", " Шефилд Юнайтед " и " Лутън ".

Вчера се изигра последният кръг. В Англия остана само финалът за Купата на Футболната асоциация " Манчестър Сити " - " Манчестър Юнайтед ", който е в събота на " Уембли ". " Гражданите " са се насочили към " требъл ", а " алените дяволи " към този момент взеха Купата на лигата.

" Евертън " водеше с две точки на " Лестър " и " Лийдс ". В мача на " карамелите " с " Борнемут " вкъщи Дукуре вкара в 57-ата минута за крайното 1:0. Това реши разногласието в дъното на таблицата.

" Лестър " се нуждаеше от победа непременно и надделя с 2:1 " Уест Хем ", само че резултатът на " Евертън " прати " лисиците " във втора дивизия девет години след връщънето им в елита.  " Чуковете " приключиха сезона на 14-а позиция. Те пък гледат към финала в Лигата на конференциите против " Фиорентина ".

" Лийдс " също преследваше наложителна победа, а магията на назначения неотдавна Сам Алардайс не проработи - " Тотнъм " не пожали отбора от Йоркшир с 4:1 като посетител.  " Шпорите " останаха на осмо място, за тях сезонът също бе неуспех.

Местата в Шампионската лига бяха решени още в средата на седмицата, когато " Нюкасъл " и " Манчестър Юнайтед " взеха това, което им би трябвало, по този начин последният кръг за тях бе протоколен, както и за " Манчестър Сити " и втория " Арсенал ".

Седми, с точка над " Тотнъм " и в позиция за Лигата на конференциите, е " Астън Вила ". " Ливърпул " и " Брайтън " пък ще показват Англия в Лига Европа, бъдейки пети и шести.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР