Преди само десетилетие изпълнителният директор на Бритиш петролиум“ каза, че

...
Преди само десетилетие изпълнителният директор на Бритиш петролиум“ каза, че
Коментари Харесай

Как ни натиска инфлацията

Преди единствено десетилетие изпълнителният шеф на „ Бритиш петролиум “ сподели, че отводът от илюзията, че можем да предвидим бъдещето, работи ужасно освобождаващо. Всъщност всичко, което би трябвало да вършим, е да си осигурим потенциал да реагираме на единственото несъмнено нещо в живота – несигурността, написа профилираното в продажбите електронно издание https://zaparite.com.

Когато цените порастват всеки ден и това е световна наклонност, от която няма къде да се скрием, би трябвало да се въоръжим със тактики за работа в нестабилна среда. За разлика от Виденовата зима през 90-те, да обръщаме левовете в долари, няма да ни свърши работа. Единственото решение е да заложим модели на работа, които ще усилват продажбите ни в безредни времена. А резултатът от сегашните безредни времена е световната инфлация.

Инфлацията ще натисне всеки бизнес в две съществени направления:

Цените на всички първични материали и услуги ще се усилват от време на време и ще би трябвало да усилваме цената на нашите крайни артикули или услуги. Увеличаването на цената е рисков развой, тъй като в случай че закъснеем, можем да се окажем без облага. Ако пък избързаме, съперниците могат да се възползват и да ни нападат с по-ниските си цени. За благополучие има няколко тактики за инфлационно увеличение на цените и ще ги разгледаме поотделно.

С световното увеличение на цените на стоките за извънредно ползване ще набъбнат и настояванията за увеличение на заплатите. Съществуват модели, по които това да става без компаниите да понижават облагата или пък да губят скъпи чиновници. Трябва да се работи доста деликатно, тъй като в случай че закъснеете с актуализацията на заплатите, рискувате да загубите скъпи за бизнеса чиновници и да се озовете без екип в рецесията. Другата страна на монетата е в случай че избързате и се окаже, че увеличението на заплатите се случва за сметка на облагата.

Много компании възнамеряват да понижат разноски и да задържат известно време цените си, с което да получат конкурентно преимущество и да компенсират разликата посредством увеличени продажби. Опитът демонстрира, че е толкоз заблуждаваща тактика, че напряко заплашва оцеляването на бизнеса. Защото в търсене на непрекъсната цена, в случай че се опитате да намалите качеството или количеството, потребителя ще го усети незабавно и ще се насочи към други възможности. Ако намалите разноските за маркетинг и продажби, това ще понижи продажбите и ще изяде спестените средства. Ако задържате заплати, ще се окажете без чиновници, които ще отидат подготвени при конкуренцията. Ако автоматизирате и роботизирате процеси, ще са ви нужни екстра средства и ще харчите от облагата. Единствената вярна тактика е да се движите съответно с инфлационния напън и в същото време с това да внедрявате способи за ускорение на продажбите.

Въобще увеличаващите се цени на всичко в световен проект е обстановка, пред която светът не се е изправял до момента. Той в никакъв случай не е бил толкоз световен както през днешния ден и в никакъв случай не е страдал от такива общи проблеми, които да касаят всички страни без нито едно изключение. И до момента в който огромните стопански системи се съберат, с цел да наложат нужните регулации, ще мине много време. Дотогава всеки бизнес би трябвало да откри вярната посока на дейности, с цел да премине през това предизвикателство.

Когато цените за произвеждане и търговия порастват с такава експедитивност, най-трудното за бизнеса е да се ориентира в личното си ценообразуване. Хем би трябвало да се движи в ценовите рамки на пазара и да е настоящ, хем би трябвало да поддържа салдото в маржа. Идват и въпросите дали би трябвало да заложи и други ценообразуващи детайли, които до момента не влизаха в сметката. А какво ще стане, в случай че инфлацията изпревари прекалено много персоналните бюджети на семействата и се наложи потребителите да понижат потреблението на всякакви артикули и услуги. Вашите ще бъдат ли от засегнатите или не?

Общият принцип за деяние във връзка с инфлацията е да се следят оптимално постоянно цените, с цел да имате ранно предизвестие и опция за разрастване на вярната тактика. За благополучие самата работа на търговците изисква непрестанно разговаряне за цените и те когато и да е са наясно къде се нарежда техния артикул и кой го заплашва. Въпросът е какво прави компанията с тази информация, с цел да поддържа съответно ценообразуване. Има доста подходи, като най-важният е да се усилват цените към пазара в точния момент.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР