Преди последния кръг от групите в три отбора могат да

...
Преди последния кръг от групите в три отбора могат да
Коментари Харесай

6 от 6: Кои отбори покориха групите си в Шампионска лига със стопроцентов актив?

Преди последния кръг от групите в три тима могат да запишат имената си в влиятелна ранглиста. И трите отбора имат по 5 победи в групите си и при нови триумфи ще завършат есента в най-комерсиалния шампионат със стопроцентов актив. В тази публикация ще Ви напомним кои тимове записаха по 6 победи в групите си в историята на шампионата.
Милан (1992/93)

Още в първото издание на Шампионска лига " росонерите " освен не позволяват проваляне или даже еднакъв, само че в групите във вратата им е вкаран единствено 1 гол. Марко ван Бастен прави шоу при разгрома над Гьотеборг с 4:0, вкарвайки и четирите гола. Следват две победи с 1:0 и 2:0 против коравия тим на ПСВ Айндховен и две победи над Порто, преди момчетата на Фабио Капело да вземат още един мач против шведите. Тимът стига финала и единствено голът на Базил Боли за Олимпик Марсилия разделя италианския гранд от трофея.
ПСЖ (1994/95)


Далеч преди арабските пари парижани са приветлив тим с играчи като Бернар Лама, Раи, Юри Джоркаеф и Джордж Уеа. Тимът стартира мощно представянето си в групата с победа над Байерн Мюнхен с 2:0. Следват и триумфи с по 2:1 в тежките гостувания против грандовете от някогашния Съюз на съветските социалистически републики Спартак Москва и Динамо Киев. Воденият от Луис Фернандес отбор е непогрешим вкъщи против Спартак и Динамо и побеждава минимално Байерн като посетител. Отборът доближава полуфиналите, където обаче е победен от Милан.
Спартак Москва (1995/96)

Воденият от Олег Романцев Спартак е същински хегемон в Русия през 90-те години и не цепи басма никому и в Европа. В началото на годината отборът е заздравен от натрупалите опит по европейските терени Станислав Черчесов, Василий Кулков, Сергей Юран, Валерий Шмаров и Николай Писарев. " Червено-белите " стартират поведе от решително след победа с 1:0 като посетител на настоящия първенец на Англия Блекбърн. Следва триумф с 2:1 над Легия Варшава и победа в головия дъжд в Норвегия против Розенборг с 4:2. В ответния мач с норвежците в Москва отново падат крепко голове и победа с 4:0. Руснаците разрушават Блекбърн с 3:0 и приключват групата с 1:0 против Легия. В 1/4-финалите през пролетта обаче Нант отстрани Спартак.
(2002/03)


Изненадващо, само че Барса реализира 6 победи в групата не при Пеп Гуардиола и не при Франк Рийкард, а при Луис ван Гаал. Ван Гаал извежда Барселона до 9 следващи триумфа в Шампионска лига. Испанците побеждават мъчно Брюж с 3:2 и са по-убедителни против Галатасарай и Локомотив Москва (2:0 и 3:1). Следва най-малък триумф над Локомотив с 1:0, като със същия резултат е надвит и Брюж в Белгия. Срещу Галатасарай на " Камп Ноу " каталунците са много по-уверени и печелят с резултат 3:1. Следва присъединяване в тогавашната втора групова фаза, където Барса отново приключва групата като водач с 5 победи и 1 тъждество. В 1/4-финалите отборът е спрян от бъдещия финалист Ювентус.
(2011/12 и 2014/15)

" Кралският клуб " до този миг е единственият тим с 6 от 6 в груповата фаза, който е реализирал този резултат 2 пъти. През сезон 2011/12 Реал демонстрира могъществото си като печели с 1:0 против Динамо Загреб и с 3:0 против Аякс на " Сантяго Бернабеу ". Воденият от Жозе Моуриньо отбор разгромява обичайно неуместния Олимпик Лион с 4:0 вкъщи и печели против французите с 2:0 на " Стад Жерлан ". Далеч от вкъщи Реал позволява единствения гол във вратата си в груповия стадий, като това става против Динамо, само че " кралският клуб " преди този момент вкарва цели 6 на хърватите. Успех с 3:0 против Аякс приключва серията. Реал на Моуриньо доближава до полуфиналите, където трагично отпада от Байрен след осъществяване на дузпи.
През 2014/15 към този момент под управлението на Карло Анчелоти като настоящ европейски клубен Шампион мадридчани записват цели 22 следващи победи във всички шампионати. 5:1 против Базел и 4:0 против Лудогорец са индикатор за класата на " белите ". Ливърпул по това време надалеч не е страшилището, което е сега и също е надвит с 3:0 и 1:0 в двата мача. Във втория мач с Базел Реал печели с 1:0, а Лудогорец повежда на " кралския клуб " в София с гол на Марселиньо в 6-ата минута. Въпреки това испанците обръщат българския първенец след голове на Роналдо и Бензема. Тимът още веднъж доближава полуфинал, където е надвит от Ювентус.
(2019/20)


Най-пресният образец е тимът на Байерн под управлението на Ханзи Флик. По време на целия сезон баварците наподобяват непобедими, а група с тимове като Тотнъм, Олимпиакос и Цървена звезда наподобява лесна работа за немския отличник. Най-запомнящият се мач е разгромът над финалиста от предишния сезон Тотнъм със 7:2, а Цървена звезда е повалена след 3:0 и 6:0. Роберт Левандовски вкарва 4 гола във втората среща със " звездашите ". Олимпиакос е надвит с 3:2 в Гърция, а в Мюнхен срещата е по-лесна за Байерн - победа с 2:0. Перфектната статистика е затвърдена с още един триумф над Тотнъм, този път с резултат 3:1. Впоследствие Байерн става първият тим с 6 победи в груповата фаза, който подвига трофея - момчетата на Флик не бъркат до самия край, а голът на Кингсли Коман във вратата на ПСЖ донася шестия трофей от Шампионска лига във витрината на германците.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР