Преди около 25 години имаше такъв холивудски филм с Шварценегер.

...
Преди около 25 години имаше такъв холивудски филм с Шварценегер.
Коментари Харесай

Истински лъжи

Преди към 25 години имаше подобен холивудски филм с Шварценегер. Днес няма потребност от Холивуд - сходни сюжети се разиграват най-безцеремонно от политици и медии. Като на кино от известно време се оказахме в паралелна действителност - по през целия ден всички западни медии бият паника за " неизбежното " съветско навлизане в Украйна.

Информационната война и медийната нервност стигнаха до такива висоти, че се наложи много нападателните другояче украински публични лица да молят Запада да успокои реториката. Защото, в случай че за Байдън и сие украинците и цяла Източна Европа са допустими жертви за реализиране на американските ползи, то от нашата страна на " трансатлантическото партньорство " нещата наподобяват по друг метод.

Е, даже представителят на Белия дом Джен Псаки се наложи да признае, че съветската офанзива е " неизбежна " единствено в главите на локалните " ястреби ". И че Вашингтон към този момент ще се въздържа от потреблението на такива думи. Нищо ново - описът с американски неистини може да изпълни цяла книга, като си коства да се напомни ролята на Колин Пауъл пред Организация на обединените нации през 2003 година, коствала на света трилиони долари и живота на над 1 милион иракчани.

Очевидно Съединени американски щати нямат желание да се поучат от грешките си и не престават да творят фантастични сюжети с действителни последствия. Хубавото е, че " сътрудниците " на Съединени американски щати от ден на ден осъзнават, че това не са партньорски връзки, а васални. И някои - като хърватския президент, да вземем за пример - непосредствено отхвърлят да играят в такива нискокачествени продукции.

Въпреки тези непрекъснати " същински неистини " все по-видно става, че ползата на Съединени американски щати е друг от интереса на Европа. Отношенията с Русия доста ясно показват, че са ни отредили поддържаща роля, от която няма какво да спечелим, само че при " парещ " спор може да загубим всичко. Немалка част от европейците осъзнават това макар пропагандата за " съветската опасност ". Време е да го осъзнаят и европейските политици.

Източник: Георги Христов/ в. Дума

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР