Преди обяд днес ще преобладава слънчево време. Около и след

...
Преди обяд днес ще преобладава слънчево време. Около и след
Коментари Харесай

До обяд слънце, после пак ще вали и гърми

Преди обяд през днешния ден ще доминира слънчево време. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали дъжд и ще прегърми. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 21 и 26 градуса, по-ниски по Черноморието.

По Черноморието облачността ще е променлива. На обособени места ще превали дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, към и след обяд - купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд, над 2700 метра - от сняг. На обособени места ще прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса.

И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици, с друг обсег и активност. В понеделник ще се усили югозападният вятър и с него едва ще се затопли, преваляванията ще са на релативно малко места. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите в Северна България ще се намалят. При прекосяването на студения фронт преваляванията тук-там ще са интензивни, с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР