Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на

...
Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на
Коментари Харесай

Изведоха от кома пострадалото от мълния дете, вече диша само

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възобновяване на дейно непринудено дишане, детето е екстубирано и оставено под наблюдаване. С течение на времето момчето стартира да става контактно и съответно, заяви, базирайки се на данни от лечебното заведение - УМБАЛ " Медика Русе ".

Лекарите към момента се борят за живота на детето. Сутринта доктор Бланш Ангелова от УМБАЛ " Медика " заяви, че направените проучвания демонстрират тежка увреда на цялото тяло вследствие на контузията. " Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е нормализирано ", изясни тя. Лекарите би трябвало да овладеят затрудненията от увредите от мълнията.

Продължават също проучванията и консултациите със експерти.

Със съдействието на Министерство на здравеопазването е осъществена консултация по телефона с доктор Христо Пседерски от детска реанимация - " Пирогов ". Според специалиста държанието на лекуващите екипи е вярно и не се постанова все още детето да бъде превозено в друго лечебно заведение.

От сутринта експерти оглеждат дали стадионът дава отговор на техническите условия при бедствия. Проверка назначи и кметът Пенчо Милков, прокуратурата също стартира своя инспекция. Концесионерът на спортния комплекс " Дунав " доктор Симеон Симеонов е безапелационен, че " има построен гръмоотвод, в това число и осветлението на стадиона е направено по този начин, че всичко е обезопасено ".

Днес деца от футболния клуб отидоха на стадиона, с цел да възпламенят свещи и да оставят рози в памет на починалия им другар. Те се помолиха и за здравето на потърпевшия си съотборник.

Във футболния клуб " Дунав " упражняват над 400 деца. На децата от спортния клуб ще бъде оказана психическа поддръжка.

Очевидец описа пред, че не е чувал подобен " необикновен " по думите му гръм, след който почнал " смъртоносен дъжд ": " Видях две дечица долу на земята и треньорите се опитваха да им вършат масаж ".

При случая нощес друго 11-годишно също бе тежко ранено и макар напъните на лекарите в болница " Канев " да възстановят сърдечната му активност, то не бе избавено. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР