„Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата намериха нелегална фабрика за

...
„Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата намериха нелегална фабрика за
Коментари Харесай

Прокурор Гешев с горещи разкрития: Миньо Стайков е арестуван! Акцията във Винпром "Карнобат" има общо с нелегална фабрика, разбита преди месеци

„ Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата откриха незаконна фабрика за нелегално произвеждане на цигари в Карнобат. Тя бе една от най-добре оборудваните в България. Печалбата е била по милион и половина лв. на седмица, само че това е изчислено по цени от черния пазар. По шест милиона лв. на месец е била облагата по калкулации на легалния пазар “, това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„ Дали протичащото се през днешния ден във Винпром има връзка с това ще научите скоро. Не мога да кажа дали Миньо Стайков е арестуван ли е. По моя информация е арестуван. Арестувани са и над 10 лица за 24 часа “, разясни още прокурорът.

Удар! ГДБОП разкри голяма незаконна фабрика за цигари в някогашна мандра край Карнобат

По думите му разнообразни неща свързват фабриката за цигари и Винпром.

„ Работниците във фабриката са довеждани от Армения. Работили са там и не са излизали. Имало е спално помещение, кухня, фитнес и други. Сградата е сина на кмета на град Карнобат. Била е отдадена чартърен “, посочи още той.

„ Работим по съществени равнища на проведената престъпност. Тогава не повдигнахме обвинявания, тъй като арестуваните бяха на равнище водач на ТИР, пазач, който е наемател на постройката и така наречен „ отцепка “, който е подсигурявал тръгването на тира.

Постарахме се през последните месеца да работим съществени и да стигнем до по-големите равнища.

Утре може да чуете и повече имена. Имаме арестувани над 10 лица. Правим акции, щом съберем доказателства, които ще устоят в съда. Нямаме за цел да задържим обещано лице и единствено да се снимаме с него “, сподели още Гешев.

„ Не можем да кажем на даде лице „ Стой си в България. Не върви на никое място до 20-то число, че ще те арестуваме. Визирам и хората от Франция. Те бяха на отмора, само че в този момент е явно за всички, че се укриват. Така, че в случай че те бяха предизвестени, че ще бъдат арестувани нямаше да са в чужбина и нямаше да си оставят 10 милиона лв. в касетите “, съобщи той във връзка протичащото се към семейство Арабаджиеви.

Гешев добави, че спецпрокуратурата ще продължи да работи по метода, по който е работила през последните години и че не може да съобщи сигурно ще има ли други огромни акции или арести на известни лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР