Преди няколко дни пристигна документът, относно забраната за пресичане на

...
Преди няколко дни пристигна документът, относно забраната за пресичане на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Предстои да решим как ще се случва спирането на автомобили с руска регистрация на границата

Преди няколко дни дойде документът, по отношение на възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация, следва той да бъде прегледан и да се вземе решение по какъв начин ще се случват нещата по този въпрос, разяснява пред медиите министърът на вътрешните работи. Той добави, че към момента съветски коли не се стопират на границата ни. 

Припомняме, че на 11 септември Европейската комисия удостовери, че въведените до момента наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация. 

По отношение на новината, че Австрия е отхвърлила апела на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да вдигне ветото си за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство, министър Стоянов съобщи, че България продължава да упорства, че би трябвало да влезе в Шенген.

„ България и Румъния, дружно, в пакет, това е нашата позиция “, сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР