Преди няколко дни Илън Мъск заплати общо $40 милиона за

...
Преди няколко дни Илън Мъск заплати общо $40 милиона за
Коментари Харесай

Мъск се пошегува със SEC в Twitter и я нарече Комисия по обогатяване на шортселърите

Преди няколко дни Илън Мъск заплати общо $40 милиона за своя туит, с който сподели, че ще изкупи назад всички обществени акции на Tesla. Едновременно с това той се лиши от поста ръководител на борда на шефовете за интервал от 3 години. Но по всичко проличава, че 47-годишният милиардер не има намерение да трансформира типичния си жанр за другарство в Twitter. В едно от най-новите си известия Мъск ясно даде да се разбере, какво му е мнението за направената наскоро договорка и по-конкретно за Комисията по Ценни бумаги и тържища (SEC).

То по какъв начин наподобява и самият туит:

Just want to that the Shortseller Enrichment Commission is doing incredible work. And the name change is so on point!

— Elon Musk (@elonmusk) October 4, 2018

„Просто желая [да кажа], че Комисията по обогатяване на шортселърите прави невероятна работа. И промяната на името доста й подхожда“.

Ако вземем първите букви на Комисията по обогатяване на шортселърите (Shortseller Enrichment Commission), получаваме SEC, което е абревиатурата на The United States Securities and Exchange Commission.

SEC не хареса шегата на Мъск. В коментар пред CNN представители на регулатора обявиха, че никаква промяна на името няма и отхвърлиха други мнения.

Потребител на Twitter видя, че Мъск е изпуснал глагола и го запита, дали не му е необходим SMM експерт, който да ревизира туитовете за неточности. Мъск е извини за грешката и още един път повтори, е SEC се занимава само с обогатяването на късите продажби.

Sorry about the typo. That was unforgivable. Why would they be upset about their mission? It’s what they do.

— Elon Musk (@elonmusk) October 4, 2018

Едва ли тази смешка ще сътвори някакви проблеми за милиардера. Да си напомни, че съгласно извънсъдебното съглашение на Tesla със SEC, в борда на шефовете би трябвало да има два самостоятелни ръководителя, а за Мъск ще бъде нает правист, който да ревизира написаните от CEO мнения в обществените мрежи. Ограниченията би трябвало да влязат в действие след 80 дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР