Преди няколко дни хиляди жители на Калифорния, САЩ, станаха свидетели

...
Преди няколко дни хиляди жители на Калифорния, САЩ, станаха свидетели
Коментари Харесай

Паднал метеорит изгори къщата на мъж и уби кучето му. НАСА: Измама е!

Преди няколко дни хиляди поданици на Калифорния, Съединени американски щати, станаха очевидци на годишния метеорен поток, наименуван Тауриди. Винаги може да се види през есенните месеци. Смята се, че тези астероиди са се откъснали от опашката на кометата Енке и в този момент обикалят към Земята. Такъв метеорен дъжд, както постоянно се назовават ​​такива събития, е блестящо и безвредно за хората светлинно шоу, което може да се види в небето, когато метеоритни частици изгарят в атмосферата на нашата планета. Но гражданин на Калифорния сподели пред локалните медии, че един от тези астероиди е блъснал къщата му, причинявайки пожар и заличаване на постройката. При нещастието починало и кучето му. Но НАСА счита това или за машинация, или просто за неразбирателство, пише Futurism.

Според представителя на НАСА Уилям Кук преди няколко дни хиляди поданици на Северна Калифорния са видели в небето 4 огнени кълба, които в действителност са се разпаднали в атмосферата и техните парчета не са достигнали повърхността.

Местният гражданин Дъстин Прочита обаче сподели пред кореспонденти, че една от тези огнени топки, която най-вероятно е астероид от Тавридския поток, е паднала върху къщата му.

„ Чух огромна детонация, по-късно усетих аромат на пушек и излязох на верандата, оказа се, че цялата къща е обхваната от пламъци “, сподели Прочита пред локалните медии.

Съседите му също настояват, че са видели огненото кълбо, а някои също допускат, че може да е астероид. Властите към момента се пробват да открият повода за пожара в къщата.



Снимка: Science Alert

Шефът на локалната пожарна Джош Милър сподели пред кореспонденти, че самият той не е видял никакво огнено кълбо, само че е податлив да се довери на очевидци, които един след различен настояват, че това е огнено кълбо. И съгласно локалните поданици той в действителност паднал от небето тъкмо до къщата на Прочита.

Но учените от НАСА отхвърлят ​​възможността някой от метеоритите на метеорния поток Таурид да падне на Земята. Освен това този астероид не би могъл да аргументи пожар, защото такива астероиди, в случай че паднат, към този момент са студени, а не огнени или горещи, които биха могли да предизвикат пожар.

В същото време самият мъж сподели пред медиите, че освен е изгубил къщата си, само че и едно от кучетата му е умряло по време на пожара. Самият Прочита, както и брачната половинка му, не са потърпевши при трагичния случай. Човекът има вяра, че в случай че астероидът все пак е паднал върху къщата му, тогава е време да опита шанса си.



" Казаха ми, че вероятността подобен астероид да падне върху къща е един късмет на 4 трилиона. Мисля, че би трябвало да ревизира какъв брой съм късметлия и да си купя, евентуално, билет за лотария ", споделя Прочита.

Превод: GlasNews

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР