Преди Нова година командването на 119-и полк заповяда да щурмуваме

...
Преди Нова година командването на 119-и полк заповяда да щурмуваме
Коментари Харесай

Сърбин от фронта за руските командири: Викат ни цигани и ни бият

Преди Нова година командването на 119-и полк заповяда да щурмуваме украинските позиции, само че ни дадоха единствено по 2-3 пълнителя и ни обявиха, че " другото оръжие ще си завземете по време на багра ".

Такива и други детайлности разказа във видеообръщение босненският сърбин Деян Берич. Известен наемник в Донбас, той го разгласява в профила си в обществената мрежа " В Контакте ".

Берич, който наскоро се включи и измежду покровителите за преизбирането на Владимир Путин за следващ път на президентския пост, служи със сънародниците си в този парашутно-десантен полк, където те са зачислени. Но съгласно думите му " командването на полка е проведена незаконна група ". След което добави, че " чакам в този момент да ме вкарат в пандиза за дискредитиране на армията ".

 

Като удостоверение на думите си той разгласява и послание на сърбите, които отхвърлят да отиват в пердах при такива условия, че повече няма да служат в тази част и желаят да да ги реалокират в друга. " Ние сме сръбски доброволци, пристигнали сме да се сражаваме за Русия, за съветския народ, а ни изкарват наркомани, алкохолици... ", декларира един от тях. " Освен автоматите сме купили всичко с персоналните си средства. Казаха ни, че тук служат естествени офицери, желаеме да се приберем при фамилиите си или да загинем с чест ", добавя той.

" Получихме паспорти, само че не сме пристигнали поради това ", споделя различен, който изброява, че са били при Авдеевка, Бахмут, Соледар, само че не са видели до момента нито някаква отпуска, до момента в който в естествените армии най-малко давали по 15 дни човек да си види фамилията. " Уважението към доброволците е цялостна нула. "

Берич споделя още, че реакцията на военните била да разгласят сърбите за дезертьори и военни нарушители. Изкарали ги от землянките, няколко дни ги държали на студа, след което представители на военната полиция им предложили да подпишат самопризнания, че са шпиони.

" Днес сутринта пристигна военна полиция, нахлу в землянката, стреляха във въздуха, пребиваха с приклади бойците, на някои даже разрушиха главите ", продължава разказът на сърбина.

Днес обаче той описа, че след обръщението си имал контакти с прокуратурата, с чеченците и така нататък и че в случай че някой се зарови в командването на 119 полк, " несъмнено някои хора ще лежат доживот в пандиза ". В същия запис Берич прецизира, че тези, които пребивали сънародниците му въобще не били военна полиция, а " хора от 119-и полк ". Те били предадени на военната полиция на Луганск.

" Няма на никое място в света идеална войска, идеална страна, няма нищо идеално ", оправдава се сърбинът и добавя, че желае да живее в страна, където се почита закона, а не на Запад или в " нацистка Украйна ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР