Санду каза това на годишната бюджетна конференция на ЕС в

...
Санду каза това на годишната бюджетна конференция на ЕС в
Коментари Харесай

Мая Санду: Евросъюзът трябва да разработи своя версия на плана М...

Санду сподели това на годишната бюджетна конференция на Европейски Съюз в Брюксел, заяви Укринформ, като се базира на новинарския уебсайт " Юроактив " (Euroactiv).

 

" Точно както Западна Европа получи икономическа помощ след Втората международна война с американския проект " Маршал ", по този начин и Молдова и Украйна се нуждаят " от помощ от Европейски Съюз, акцентира молдовският водач.

Санду посочи още, че задачата на проекта " Маршал " е била да покаже на " един отпаднал континент, че капитализмът и демокрацията са по-добър път напред от това, което предлага комунизмът ". По същия метод, една модерна версия на проекта би трябвало да даде " сходна вяра на тези, които вървят по пътя към участието в Европейски Съюз ", посочи молдовската президентка.

 

Мая Санду акцентира на няколко пъти в границите на речта си на бюджетната конференция, че бюджетът на Европейски Съюз не би трябвало да планува финансиране единствено за зелени, цифрови и инфраструктурни планове, а и да е ориентиран към отбраната на полезности, които са застрашени от " сили с тъмна визия " за европейския континент.

" Трябва да влагаме и в спасяването на животи, във възобновяване на мира, в отбраната на свободата в основни моменти в историята ", настоя президентът.

 

Призивът на Санду е сходен на този за проект " Маршал " за Украйна, насочен предходната година от украинския водач Володимир Зеленски и от няколко страни членки на Европейски Съюз, показва Укринформ.

Планът " Маршал ", с който се дават милиарди долари за икономическото възобновяване на европейските страни след Втората международна война, е подписан през 1948 година от американския президент Хари Труман и носи името на тогавашния държавен секретар на Съединени американски щати Джордж Маршал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР