Преди началото на сезон 2022 във Формула 1 ранната версия

...
Преди началото на сезон 2022 във Формула 1 ранната версия
Коментари Харесай

Кога се появи подскачането на W13?

Преди началото на сезон 2022 във Формула 1 ранната версия на Мерцедес W13 записа най-хубавото време в първите проби в Барселона. Но основният инженер на отбора Андрю Шовлин удостовери, че подскачането на колата, което се оказа главният проблем на W13 през сезона, е било видяно по време на шейкдауна две седмици по-рано, както и по време на самите проби в Каталуня. Но екипът не му е обърнал внимание, защото W13 не е бил със спортните настройки.

На идващия тест в Бахрейн подскачането към този момент беше сериозен проблем за W13, както и за още няколко тима и Мерцедес реализира първите си триумфи в борбата с него чак за Гран При на Испания през май. По-късно стана ясно, че W13 има проблеми и свързани с твърдостта на окачването при превъзмогването на неравности на пистата, макар че по това време екипът се пробва да се оправи главно с подскачането.

„ Шейкдаунът на W13 беше на „ Силвърстоун ”, тъкмо когато бурята „ Юнис ” удари Англия – описа Шовлин пред motorsport.com. – Най-лошите условия, при които сме изкарвали кола на пистата. Това не ни разреши да проведем най-успешния шейкдаун и ден за фотоси. Подскачането се появи, когато снижихме колата, само че тогава още не знаехме доста за това събитие, както и каква е повода за него. В Барселона трябваше да отговорим на доста въпроси по отношение на това какви би трябвало да са настройките на W13. ”
 Новият Мерцедес ще наподобява по-различно Новият Мерцедес ще наподобява по-различно
Шовлин удостовери, че отборът е трябвало да направи огромен компромис.
 Леклер: Догодина Мерцедес ще се бори за купата Леклер: Догодина Мерцедес ще се бори за купата
„ По това време решението беше да повдигнем колата, да се откажем от скоростта на вършиме и положителното показване в завоите и да караме по този начин – добави Шовлин. – Тази специфичност се оказа заложена доста рано при основаването на колата, не зависеше от настройките за съревнование. Тогава в Барселона си казахме, че не сме най-бързите, само че не сме и най-зле. Бяхме сигурни, че с настройките и аеродинамиката за Бахрейн всичко ще се оправи, оказа се, че подскачането единствено се ускори. Повдигнахме доста колата и тя беше мудна и нестабилна. ”
 Мерцедес: Сезон 2022 е по-безболезнен спрямо Абу Даби 2021 Мерцедес: Сезон 2022 е по-безболезнен спрямо Абу Даби 2021
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР