Преди началото на COVID кризата служителите в ресторантьорството и хотелиерството

...
Преди началото на COVID кризата служителите в ресторантьорството и хотелиерството
Коментари Харесай

Алибегов недоволен от летния сезон: По-слаб е, отколкото миналата година

Преди началото на Коронавирус рецесията чиновниците в ресторантьорството и хотелиерството всеобщо отказвали да заплащат високи осигуровки. Ако даден шеф поставял това като изискване, офертата му била отказвана. Това съобщи в ефира на „ ” ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той акцентира, че обратно на упованията, това лято е било по-слабо от миналогодишното за туристическия отрасъл. За сметка на това разноските на хората в този бизнес са скочили с 2,5 – 3 пъти.

„ В момента просто оцеляваме, няма облаги, вложенията в каквото и да било са спрели. След Коронавирус банките не желаят и да чуят за туризъм, защото се води нерешителен бранш ”, сподели още Алибегов.

Той акцентира, че вероятно увеличение на налозите в сегашния миг е невероятно и би било „ самоубийствено за стопанската система ”.

„ Няма никакви ограничения в поддръжка на бизнеса, потреблението е с над 40% по-ниско, а разноските - повече от два пъти по-високи. Като цяло бизнесът не е конструиран да живее от обезщетения от страната, а от облаги ”, заключи Алибегов.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР