Преди минути премиерът Бойко Борисов съобщи страхотна новина за карантината

...
Преди минути премиерът Бойко Борисов съобщи страхотна новина за карантината
Коментари Харесай

Премиерът съобщи добра вест за здравето на всеки българин ВИДЕО

Преди минути министър председателят Бойко Борисов заяви страхотна вест за карантината в Банско. Непосредствено по-късно министър-председателят призна, че има "една много добра вест "

"Драго ми става, че имаме същински патриоти, млади момчета и девойки, загрижени за страната ", съобщи Борисов, представяйки бизнесмени, които ще оказват помощ на страната в борбата с ковид. От думите им стана ясно, че една от ограниченията цели да бъдат дадени най-малко 15 хиляди часа доброволчески труд на експерти.

"Това е доказателство, че рецесията ражда и благоприятни условия. Приемаме протегнатата ръка с признателност ", съобщи пък вицепремиерът Томислав Дончев. Той разгласи, че приоритет ще е построяването на електронното опазване на здравето.



"Години наред се апелират поръчки и се провалят състезания, само че едва ли има българин, който да не желае електронна здравна карта и рецепта.

Стана ми доста прелестно, че тези младо хора мислят за служащите си, само че и вместо да желаят от страната оферират да създадат здравната електронна карта ", сподели пък Борисов, който разгласи, че това ще помогне на докторите, на Министерство на вътрешните работи и на други.

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че това би трябвало да се случи до края на ноември месец.

"Ти в този момент ще искаш рецесията да продължи до ноември, с цел да си оправиш всичките проблеми ", пошегува се от своя страна Борисов и още веднъж се обърна към шефа на здравното ведомство: "Веднага ставаш болшевик - да ти работят без пари ".

"Надявам се до сряда да сме подготвени. Едно огромно благодаря от нас ", добави още министър председателят на изключителния брифинг в Министерския съвет.

"Министрите Владислав Горанов и Деница Сачева неотложно изпращат решението в Европейската комисия (ЕК). Имам увещание от там, че в границите на 24 ще го одобрят и ще ни го върнат. Това е процедура, която би трябвало да бъде извървяна ", сподели Борисов във връзка мярката 60/40 при която страната ще заплаща част от заплатите на чиновниците, които са наранени от изключителното състояние в България .

"Западният свят е процъфтяващ, тъй като частната самодейност постоянно е била повече от която и да било страна ", показа министър председателят и добави:

"Киберсигурност е последното, което сега интересува света. Всички в този момент се вълнуват от лекарство, проби и ваксини за ковид. В момента светът не може да води война ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР