Преди малко прочетох историята как момиче в арабските страни от

...
Преди малко прочетох историята как момиче в арабските страни от
Коментари Харесай

Радков: Чета за убито арабско момиче, защото имало SnapChat, обясняват ми, че било култура...

Преди малко прочетох историята по какъв начин момиче в арабските страни от хипер-консервативните си братя, тъй като... имало профил в SnapChat.
По-потресаващото в тази ситуация беше, че имаше хора, които твърдяха, че не можем да съдим въпросните убийци и постъпката им, тъй като - ВНИМАНИЕ - били от друга просвета и там това, може би, било обикновено, в обществената мрежа Facebook.
Та замислих се аз за жилището до нас, където бабата (90+ години) от време на време крещи на умряло, викайки за помощ, че внучката я малтретира.
Викал съм полиция към този момент не знам какъв брой пъти (колко пъти са идвали, е различен въпрос). Ходил съм да звъня да видя какво става. Водили сме диалози, един път излезе питбулът им и ме захапа за ръката (дали нещо произтече от жалбата, която пуснах в Регионална дирекция на вътрешните работи, не питайте).
Но ето, че най-сетне получих отговора, който търсих толкоз доста време - би трябвало ли да се въвличам или не и в случай че да - какъв брой?
Според мненията, които четох, излиза, че очевидно не е трябвало. Комшиите си имат друга просвета. При тях да малтретираш възрастните родственици очевидно е задоволително, тъй като е част от културата и кой тъкмо бях аз, че да ги осъждам? Че даже да крещя полиция и нежели да вървя персонално да ревизирам, дали няма да убият от пердах някого в прилежащия апартамент?
Ама то всичко било тъкмо, а аз очевидно съм бил просто някакъв досадник, който не почита непознатата просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР