Преди малко повече от година 9-годишният Зион Харви претърпя успешна

...
Преди малко повече от година 9-годишният Зион Харви претърпя успешна
Коментари Харесай

Най-малкият пациент с две трансплантирани ръце се учи да ги използва година след операцията

Преди малко повече от година 9-годишният Зион Харви претърпя сполучлива интервенция за присаждане на две ръце. Това беше първата в света педиатрична трансплантация на две ръце. Тя беше осъществена в Детската болница във Филаделфия, където три медицински екипа в продължение на 10 часа организираха комплицираната интервенция. Сега най-съкровеното предпочитание на момчето е да играе футбол.

Това е споделил най-малкият пациент с трансплантирани ръце пред кореспонденти на конференция в Детската болница във Филаделфия, където протича рехабилитацията му. В същото болнично заведение през юли предходната година Зион Харви претърпя 11-часова интервенция по присаждането им.

„ Щастлив съм, че имам две нови ръце. Харесва ми, че в този момент мога да мятам футболна топка по-далече, в сравнение с когато нямах ръце “, споделя Зион. По-рано през месеца Харви показва новите си качества, хвърляйки първата топка на бейзболен мач в родния си град Балтимор.

Малкият пациент минава през интензивна рехабилитация, с цел да се научи по какъв начин да употребява новите си крака. Зион Харви остава без ръце след прекарана сериозна зараза. Малчуганът е и с ампутирани крайници, които са сменени с протези, с цел да може да върви.
На конференцията са участвали майката на Зион, лекуващият му доктор и физиотерапевти.

Д-р Скот Левин, началник на хирургическия екип, направил интервенцията, споделя, че малчуганът е я понесъл по-добре, в сравнение с възрастни търпят по-прости процедури.

Никога не съм виждал Зион да плаче. Никога не съм бил очевидец на негов отвод да се подлага на терапия. Той просто е едно удивително човешко създание. С куража и решителността си Зион е ентусиазъм за всички нас

, споделя доктор Скот.

Малкият Зион Харви добавя, че дължи мъдростта си на две удивителни дами – майка си и баба си.
Мечтата на Зион е да играе футбол. Майка му Пати Рей обаче не е съгласна поради евентуалните опасности.

Зион обаче припомня на майка си, че ще играе против дребни деца, не против експерти, с което си е обезпечил „ по-късно разискване “ на тематиката. „ Следващата ми цел е да убедя мама да ми разреши да играя футбол “, споделя Зион Харви. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР